Folkband Son Mieux komt ook naar Ovezande. FOTO SON MIEUX
Folkband Son Mieux komt ook naar Ovezande. FOTO SON MIEUX Foto: Son Mieux

Affiche Klomppop is zo goed als compleet

OVEZANDE - Thomas Azier, Joost en Roxeanne Hazes zijn de headliners van de 40e editie van Klomppop in het laatste weekend van mei.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De laatste naam was al bekend, de eerste twee zijn vrijdag toegevoegd aan het affiche van het festival op de sportvelden in Ovezande. Thomas Azier maakte in 2014 naam met zijn debuut ‘Hylas’ waarna drie jaar later ‘Rouge’ volgde. Singles van beide albums schopten het onder meer tot Megahit en Topsong. Onlangs verscheen zijn derde plaat: ‘Stray’.

Joost is een muzikant, schrijver en voormalig youtuber. Bekende nummers van hem zijn ‘Scandinavian Boy’, ‘Joost Klein 2’ en ‘M van Marketing’ dat hij maakte met rapper Donnie. Op zaterdag staan ook folkband Son Mieux op het programma, 3FM-talent Wies en de noiseband Ditz uit Engeland, die voor een dosis gierende gitaren zorgt.

AAD en Potential Wonder komen ook en in feesttent Oâlles Loco? staat Du Driefstang, die jaren geleden furore maakte in de provincie met zijn Zeeuwse rock.

Op vrijdagavond, als de finale van Spectra plaatsvindt, is het Belgische La Jungle de afsluiter, na een show van het Nederlandse Navarone. Het programma op de straattheaterdag heeft er vrijdag ook een aantal namen bijgekregen: Isabel Provoost, DJ Nikki en Gino and The Bulldoze Band. The Dirty Daddies sluit het jubileumweekend af.

Voor het Klomppop Festivalweekend zijn zowel weekend- als dagkaarten te koop via www.klomppop.nl.[l]