Daniel Wissel scoort de 3-1. FOTO RENÉ VAN DER VLIET
Daniel Wissel scoort de 3-1. FOTO RENÉ VAN DER VLIET René van der Vliet

VV GOES wint van nummer 3 DVS'33

GOES - Zaterdag 15 februari speelde VV GOES zondag een wedstrijd tegen de nummer 3 uit de ranglijst van de derde divsie zaterdag. DVS'33 uit het Gelderse Ermelo was helemaal naar GOES komen waaien om op het zeer winderige sportpark het Schenge te Goes een wedstrijd te komen spelen.

De thuisploeg heeft de afgelopen weken bewezen dat het elftal als een huis staat en dit resulteerde in punten tegen Almere City, HSV Hoek, AFC Ajax. Alleen de 1e wedstrijd na de winterstop werd verloren van koploper Sparta Nijkerk. In de 1e wedstrijd tegen DVS'33 werden de spelers van VV GOES nog helemaal weggetikt en werd de wedstrijd met grote cijfers verloren. De ploeg uit Ermelo is slecht uit de korte winterstop gekomen en dit resulteerde de laatste wedstrijden in punten verlies. Ook bij DVS'33 een tussentijds opstappen van trainer en spelers. Ook hebben de nodige spelers al aangegeven volgend seizoen ergens anders te gaan voetballen. VV GOES koos voor de aftrap om tegen de wind in te gaan beginnen aan de wedstrijd. In verband met de naderende storm "DENNIS" stond er heel veel wind over de lengte van het veld en dit bemoeilijkte uiteraard het spel. Gelukkig waren er toch nog veel GOES supporters en ook DVS'33 supporters op de wedstrijd afgekomen. Lange ballen tegen de wind in bleven hangen en lange ballen met de wind mee kregen daardoor te veel snelheid mee. Kortom een gegeven waar beide ploegen rekening mee moesten houden. VV GOES begon zoals gezegd tegen de wind in en probeerde met veel ballen over de grond het doel van de tegenstander te bereiken. In de 1e helft leverde het spel van de thuisploeg een aantal kansen op. Zo was er de stift van Remon de Vlieger die maar net met de vingertoppen van de keeper onschadelijk gemaakt werd en werd er een doelpunt van Ruben Hollemans afgekeurd vanwege een vermeend buitenspel geval. DVS'33 daarin tegen had wellicht meer balbezit en mocht ook meerdere corners nemen maar dat leidde eigenlijk niet tot gevaarlijke situates. Brian Meulmeester onze goalie stond zoals iedere week weer zijn mannetjes in het doel.

Na rust bij een stand van 0-0 had VV GOES het wind voordeel. Echter dit voordeel leverde juist bij de tegenstander een 1e doelpunt op. Via een aanval over de linkerflank en via speler Joshua Patrick kwam de bal bij Olivier Pilon die de 0-1 voor de bezoekers op het bord wist te zetten. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Wie anders dan Steve Schalkwijk op aangeven van Daniel Wissel schoot de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later schoot de topscorer van de 3eDivisie zaterdag zijn 2e van die middag binnen en dus de 2-1. Het toetje op de taart was de 3-1 van Daniel Wissel die ver in blessuretijd de eindstand van 3-1 op het bord wist te zetten.

Komende weekend wordt de afgelastte wedstrijd tegen Ter Leede uit Harderwijk ingehaald. De spelers en staf van VV GOES hopen dat er dan weer vele supporters en voetballiefhebbers de pad naar Sportpark Het Schenge weten te vinden.

Heb je spijt dat je afgelopen zaterdag niet gekeken hebt dan kun je altijd nog via het Youtube kanaal https://youtu.be/vhliTXYI_KU