Informatiebijeenkomst over Diabetes Challenge

GOES - Inner Drive Potential doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Dit onder de noemer van het project: “De Goesepolder Beweegt”. Vanaf 14 april wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!
Op dinsdag 14 april start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op 26 september vindt het NDC Festival plaats in Tilburg. Tijdens dit festival wandelen we met alle deelnemers uit heel Nederland de finale-afstand en sluiten we het wandelevenement feestelijk met elkaar af.

Meer weten?
Op dinsdag 7 april van 19.00 tot 20.30 uur in wijkcentrum De Spinne (Joseph Lunslaan 7 in de Goese Polder) organiseert Inner Drive Potential een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in Goes. De bijeenkomst is gratis en iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar innerdrivepotential_zeeland@hotmail.com of bellen naar 06-29467088. Als u niet naar de informatiebijeenkomst kunt komen, maar wel interesse heeft om deel te nemen aan de wandelchallenge, dan kunt u ook contact opnemen met Inner Drive Potential. Ook is het mogelijk om uzelf in te schrijven via de website: www.nationalediabeteschallenge.nl bij het project “De Goesepolder Beweegt” te Goes.

Achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation en werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.
Inner Drive Potential wil graag bijdragen aan het verbeteren van de leefstijl van mensen. We zetten aan tot bewustwording voor de duurzame leefstijlverandering door diverse interventies, zowel groepsgewijs als individueel. De interventies zijn allen gebaseerd op beweging, voedingspatroon, ontspanning, het verminderen van stress en slaapproblemen. Daarnaast biedt IDP (Wandel)Coaching aan. Deze coaching richt zich o.a. op algemeen welbevinden, een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. IDP activeert, stimuleert, traint en coacht mensen om hun eigen doelen op leefstijlgebied te behalen. Inner Drive Potential is een initiatief van Jerrel Biswane en Angela Willems. Jerrel is leefstijlcoach en (top)sporttrainer. Angela is (wandel)coach en (gedrags)trainer. [l]