Bedenker Corina Eversen van Goes Creatief. FOTO JESSICA ROVERS
Bedenker Corina Eversen van Goes Creatief. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

Chapeau: Wijkgebouw De Westkant vol met creatievelingen
Kop: Goes heeft behoefte aan creabeurs

GOES – In wijkgebouw De Westkant in Goesvond afgelopen weekend voor het eerst Goes Creatief plaats. De beurs, waaraan meer dan 25 creatievelingen deelnamen, werd druk bezocht. Het werk dat zij lieten zien varieerde van schilderijen tot Zeeuwse knopen en haakwerk. Bezoekers konden bovendien deelnemen aan een workshop kaarten maken en zich laten fotograferen.

DOOR JESSICA ROVERS

Corina Eversen, bedenker van de beurs, was blij verrast over de grote opkomst. “De belangstelling is heel groot, zowel wat het aantal bezoekers als het aantal deelnemers betreft. Binnen no-time hadden we genoeg aanmeldingen. Ik speelde al langer met het idee en had al een paar keer de rommelroute in Goes-West georganiseerd. Mensen kwamen daar op af voor oude spulletjes, maar ik wilde ook iets voor creatieve mensen doen. Ik dacht dat zij het prettig zouden vinden als zij ergens hun werk konden laten zien en verkopen.”

Eversen werkte het idee voor de beurs uit met Ali Verboom van het bestuur van de wijkvereniging.

Haakwerk en sleutenhangers

Corina zelf stond op de beurs met haakwerk en sleutelhangers, die zij maakt van epoxy. “Ik woon vlakbij. Veel deelnemers komen ook uit de wijk, maar er zijn ook mensen van buitenaf. De reacties zijn heel positief en er wordt veel verkocht. Ik heb zelf het idee dat het voor herhaling vatbaar is, omdat het zo super loopt. Waarschijnlijk doen we in september weer zoiets en dan met meer workshops. Eerst gaan we deze editie evalueren.”

Workshop

Lilian Goudzwaard stond met haar werk ook op de beurs en verzorgde samen met twee andere vrouwen de workshop. “Ik las op Facebook de oproep voor deelnemers. Ik heb gelijk gereageerd en een tafel gereserveerd. Er is al jaren geen creatieve hobbybeurs in Goes, dus ik dacht: ‘Dit is mijn kans’. Ik doe al zes jaar aan stampin'up. Dat is een Amerikaans stempelmerk. Je kunt er van alles mee maken, maar ik maak vooral kaarten. Het is niet alleen een stempel op papier zetten, maar veel meer dan dat. Je kunt zelf je eigen designpapier maken, bijvoorbeeld. De verkoop gaat goed. Sommige bezoekers zijn met stapels kaarten weggegaan. Als er een volgende editie komt, doen we zeker weer mee.”[l]