Publiekswissel Hiep Nguyen. FOTO RENE VAN DER VLIET
Publiekswissel Hiep Nguyen. FOTO RENE VAN DER VLIET René van der Vliet

Invaller Hiep Nguyen grijpt zijn kans

GOES - Na de winst van vorige week op DVS'33 moest VV GOES afgelopen weekend aantreden tegen Ter Leede uit Sassenheim. In het carnavalsweekend in heel Zeeland geen enkele wedstrijd op het programma met uitzondering van VV GOES-Ter Leede. Deze wedstrijd was in december vanwege het slechte veld afgelast en moest dus dit weekend gespeeld worden.

Op voorhand waren er in de ochtenduren nog twijfels of de wedstrijd wel door kon gaan omdat club consul Robbie Simson twijfels had over de speelbaarheid van het hoofdveld. Een second opinion van KNVB Consul Rini Brruijnooge leverde de verlossende beslissing op dat er gewoon gespeeld kon worden. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er op het 2e veld eerst nog een voorwedstrijd gespeeld tussen 2 jeugdploegen van VV GOES en Ter Leede die door de bezoekers gewonnen werd.

De wedstrijd was nog maar net 30 sec oud toen de 1-0 voor de thuisploeg al in het netje lag. Via Daniel Wissel, Remon de Vlieger en Tim de Winter kwam de bal bij Hiep Nguyen terecht die zich niet bedacht en de bal in de bovenhoek schoot. Hiep Nguyen die vaak invaller is mocht vandaag i.v.m. aanwezigheid van Mart de Kroo in de basis starten. Een flitsende start dus voor de thuisploeg waarbij zelfs club fotograaf René van der Vliet de snelle goal gemist had. De thuisploeg kwam na 18 min zelfs op een 2-0 voorsprong. Wederom was het Hiep Nguyen die de 2e goal van die middag achter zijn naam kreeg. Hij moest er meer moeite voor doen dan bij de 1e goal maar in 2e instantie knalde hij de bal tegen het net. Na die 2-0 werd VV Goes behoorlijk onder druk gezet door de bezoekers. Mede door de harde wind over het veld, stonden we af en toe met de rug tegen de muur maar zoals altijd was onze sluitpost Brian Meulmeester op zijn hoede en wist veel ballen te pakken of weg te stompen.

Met 2-0 werd de 2e helft aangevangen waarbij nu de thuisploeg het windvoordeel had. Alleen ging de thuisploeg daar anders mee om dan Ter Leede. We liepen achteruit en er was te weinig druk op de bal bij balbezit van Ter Leede. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. In de 66e min was het toch weer de thuisploeg die via het gevaarlijke duo Wissel/Schalkwijk toesloeg. Via een steekbal van Daniel op de diepgaande Schalwijk wist de topscorer van de 3e divisie wel raad en schoot de bal diagonaal binnen.

In de 70e min de 1e wissel voor VV Goes Sylvio Hage er in en Remon de Vlieger er uit. Even later kreeg Hiep Nguyen een publiekswissel en werd vervangen door Nazario de Fretes. In de 85e min bracht trainer Daan Eikenhout de net 18 jaar geworden Hakan Basagac uit Terneuzen binnen de lijnen. Na de wissels kwam VV Goes niet meer in gevaar alhoewel Steve Schalkwijk en ook Daniel Wissel nog een zeer grote kans hadden om een extra doelpunt binnen te schieten maar dit helaas niet deden. Al met al een terechte overwinning van VV Goes. Door de overwinning komt het onderlinge verschil op 6 punten en stijgt VV Goes naar de 9e plek op de ranglijst. Volgende week staat er voor VV Goes weer een belangrijk duel op het programma. We spelen dan tegen het laag geklasseerde ONS Sneek in Sneek.[l]