Horizon 5, schilderij André Klompmakers.
Horizon 5, schilderij André Klompmakers. André Klompmakers

Verkenning naar de horizon en het menselijk fragment

HEINKENSZAND - T/m 21 maart is in galerie 't Kunstuus in Heinkenszand de expositie "Verkenning naar de horizon en het menselijk fragment" te zien.

De schilder en beeldhouwer André Klompmakers woont en werkt in Middelburg. Het typische Zeeuwse kleurenpalet in het Zeeuwse landschap is zijn inspiratiebron. Zijn beeldtaal bestaat uit twee componenten, ten eerste een abstractie van het vergezicht en ten tweede een onderzoek naar hoe de horizon in de compositie werkt. Bij dit alles ontstaat door het invullen van de vlakken en restruimten een beeld dat tot nieuwe interpretaties van het landschap leidt. Karakteristiek is de herbeleving van de ruimte in het werk. Kenmerkend voor zijn schilderijen zijn het gebruik van acryl verf met duinzand en of marmergruis. Het gebruik van marmergruis in zijn verf is voor de kunstenaar een verbinding tussen twee disciplines.

Klompmakers heeft diverse exposities op zijn naam staan in Middelburg, maar ook heeft hij deelgenomen aan de Kunst Schouw en exposities op Zeeuws Vlaanderen in Lokaal 54 in Terneuzen, ’s Heerenhuis in Hulst en het kerkje in Waterlandkerkje. Voor een uitgebreide lijst raadpleegt men zijn website.

Zijn beelden, bij voorkeur in marmer, zijn voornamelijk geïnspireerd op het menselijk fragment. Beelden van een accessoire van een menselijk fragment, damesschoen, hoort hierbij. Onderzoek naar het bewerken van voor hem onbekende steensoorten is een wezenlijk aspect in zijn beeldhouwkunst. Abstractie naar voorbeeld van de moderne beeldhouwkunst hebben zijn voorkeur. Meer te zien op www.kunstuus.nl en www.galerie-andre-klompmakers.123website.nl

Galerie 't Kunstuus, Dorpsstraat 43, Heinkenszand. Open: wo t/m vr 13-18 uur; vr ook 19-20:30 uur; za 10-12 en 13-16 uur. [l]

Torso, marmer.