Het ZLM-kantoor in 2016, bij de onthulling van de deelnemers aan de Ster ZLM Toer. ARCHIEFFOTO
Het ZLM-kantoor in 2016, bij de onthulling van de deelnemers aan de Ster ZLM Toer. ARCHIEFFOTO Foto:

ZLM breidt kantoor uit en komt met veiligheidspark

GOES - Verzekeraar ZLM wil haar hoofdgebouw flink uitbreiden en een veiligheidspark realiseren op het perceel langs de Ringbaan West.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Op de kavel, die ZLM in 2018 heeft gekocht, zit nu nog het Venduhuis. Het ene deel van dat bedrijfspand verdwijnt, het andere wordt gestript en opgeknapt tot een ontvangstruimte op het verkeerspark. Mensen kunnen daar hun kennis over het verkeer bijspijkeren en leren over veiligheid in het algemeen. Buiten leren automobilisten, scootmobielgebruikers, fietsers en motorrijders onder begeleiding in de praktijk omgaan met lastige verkeerssituaties. Met het park hoopt ZLM het aantal ongelukjes en ongevallen in het verkeer en daarmee ook de schadelast terug te dringen.

De voormalige bedrijfswoning aan de Ringbaan West wordt gesloopt en de reclamezuil krijgt een ander uiterlijk. Het veiligheidspark is straks te bereiken via de rotonde op het Tiendenplein. Naast de aanleg van het park breidt de verzekeraar het hoofdgebouw uit. ZLM verwacht de komende jaren door te groeien qua personeel. De ruimte tussen de twee vleugels van het bestaande kantoor wordt bebouwd en de kantine wordt een bedrijfsrestaurant. Qua oppervlakte wordt het hoofdgebouw de helft groter. De ZLM wil de rand langs Ringbaan West een parkachtig uiterlijk geven. Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid. De plannen van ZLM staan in een voorontwerp-bestemmingsplan dat de komende weken ter inzage ligt.[l]