René en Liesbeth van der Vliet. FOTO RON AMPERSE
René en Liesbeth van der Vliet. FOTO RON AMPERSE Ron Amperse

VV GOES koestert punt in Sneek

GOES - Afgelopen zaterdag stond er in de 3e divisie zaterdag een wedstrijd op het programma.

De selectie en staf van VV GOES gingen naar het verre Sneek. In het hoge noorden werden de Zeeuwen getrakteerd op veel regen en wind. Bij VV GOES een aantal afwezigen door vakantie, privé en blessures maar desalniettemin toch een goed team op de mat. Na 18 min stond VV GOES al met 1-0 achter nadat Sam Crowther met zijn rug naar de keeper toch aangespeeld kon worden, weg kon draaien en binnen kon schieten. Na rust een defensief ONS Sneek en een aanvallend VV GOES. Gelukkig leidde dit in de 60e min tot de 1-1. Daniel Wissel lobde de bal over de verdediging en het was Remon de Vlieger die het laatste tikje mocht geven. Een gelijkspel was het eindresultaat van een lang dagje Sneek.

Clubliefde
VV GOES ligt de laatste weken onder het vergrootglas door vertrekkende spelers en een trainer die niet over het vereiste diploma beschikt. Gelukkig zijn er ook leuke dingen waar over geschreven kan worden en dat is Clubliefde.

Dat clubliefde ver gaat bleek wel uit het feit dat onze fotograaf René van der Vliet en zijn vrouw Liesbeth hun cluppie in het verre noorden kwamen ondersteunen. Door weer en wind zitten deze kanjers langs het veld om van de spelers van VV GOES en van de wedstrijd foto's te maken.

In de 1e helft werd dit tweetal gegeseld door de weersomstandigheden maar wisten hier aan te ontkomen door te schuIlen onder een grote paraplu. René is al 40 jaar lid van VV GOES en laat zien dat hij als vrijwilliger uit het goede hout gesneden is. Zijn andere cluppie is SV Nieuwdorp waar hij ook de wedstrijdfoto's maakt en de keeperstraining verzorgd.

Het is daarom ook mooi om dit koppel naast het wedstrijdverslag in het zonnetje te zetten. Deze kanjers die VV GOES een warm hart toe dragen mogen binnen een club net als alle andere vrijwilligers absoluut niet vergeten worden. Zij zijn de ruggengraat waar een vereniging van afhankelijk is. Zonder vrijwilligers kunnen uw familieleden niet sporten.

Volgende week zijn René en Liesbeth weer te bewonderen langs het veld van VV GOES. We spelen dan een thuiswedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout. We hopen weer op de nodige belangstelling van voetballiefhebbers en supporters. [l]