Op Vriendinnendag is de Goese binnenstad van vrouwen. FOTO MARCELLE DAVIDSE
Op Vriendinnendag is de Goese binnenstad van vrouwen. FOTO MARCELLE DAVIDSE Foto: Marcelle Davidse

Evenementenkalender Goes laat aantal nieuwkomers en 'one-offs' zien

GOES - Het evenementenseizoen in Goes begint zondag 29 maart met de Vriendinnendag. In de maanden daarna zijn er veel bekende, maar ook een aantal nieuwe evenementen in Goes en de dorpen eromheen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Op de laatste zondag van maart is er tijdens Vriendinnendag in de winkelstraten van alles te doen: een Suffe Tutten-markt, muziek van het zomerse duo Broazinha en modeshows bij winkel Hot Legs in de Klokstraat. Modeshows zijn er ook op de Grote Markt. Daar staan bovendien foodtrucks en een dj-stage en er lopen ‘Ibiza-hunks’ rond, zoals de organisatie hen noemt, waarmee de vriendinnen op de foto kunnen.

Bioscoop

Nieuw op de Goese evenementenkalender is een openluchtbioscoop op vrijdag 8 mei. De cinema is te vinden in het park aan de Westwal, achter Theater de Mythe. Mensen kunnen in aanloop naar 8 mei kiezen welke film wordt vertoond.

Een week later staat Goes in het teken van de heilige koe. Op zaterdag 16 en zondag 17 mei vindt op de autoboulevard op bedrijventerrein De Poel het evenement Goes Autostad plaats. Goes Marketing organiseert het in samenwerking met de autodealers. Op de zondag wemelt het in Goes van de oldtimers tijdens een nieuwe aflevering van de Molentocht.

Ook nieuw is een tweedaags evenement in Wolphaartsdijk. Op zaterdag 11 en zondag 12 juli is er van alles te doen op dit evenement voor watersportliefhebbers.

Festival

Het Nederlands Jongleerfestival vindt van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei plaats in en rond Omnium. Het is de 30e editie van het festival dat elk jaar ergens in een andere stad plaatsvindt. Er komen elk jaar tussen de 250 en 500 jongleurs op af. Zaterdag 23 mei lopen zij in een parade door de binnenstad.

Naast deze nieuwkomers heeft Goes Marketing een aantal bekende activiteiten op de kalender staan: Festival de Veste, Goes Kinderstad, Goes Couture en Goes Modestad, de intocht van Sinterklaas en de kerstmarkt. Verder is de stichting in gesprek over een terugkeer van de ijsbaan. Vorig jaar ontbrak deze in de decembermaand.

Het programma van Vriendinnendag en de data en tijden van andere evenementen staan op www.goesisgoes.nl.[l]