Koffie met impact

GOES - Het nieuwe evenement: ‘Koffie met impact’ steunt kinderen in Guatemala met en handicap. Op het evenement worden de bezoekers meegenomen in een reis van geur, smaak en koffiekwaliteit. Men leert het verschil tussen de kop koffie die je thuis of op je werk drinkt, een kop koffie die je in een café geserveerd krijgt en een kop koffie van hoge kwaliteit.

Na dit evenement weten de bezoekers welke koffiesmaak bij hen past en staan ze een streepje voor bij hun mede koffiedrinkers als het gaat om kennis over koffiesoorten -en kwaliteit. Daarbij gaat 50% van de opbrengst van het evenement naar stichting MIVA die het schenken aan Mario. Dit evenement is bedoeld voor koffieliefhebbers en mensen die op een leuke manier iemand anders willen helpen. Koffie met impact vindt plaats op 14 maart vanaf half 11 bij de Koffieboer in Goes. Inschrijven kan via de Facebook- en Instagrampagina van het evenement. Voor meer vragen kan er gemaild worden naar koffiemetimpact@gmail.com.

Mario zet zich in

Mario leidt een organisatie in Guatemala die kinderen met een handicap dezelfde kansen wil bieden als andere kinderen. Dit doet hij door voorlichtingen te geven en ondersteuning te bieden aan docenten en ouders. Echter wil Mario zijn invloed uitbreiden naar de moeilijke bereikbare plekken van Guatemala. Om deze te kunnen bereiken heeft hij een pick-up nodig. Hierbij schieten de studenten van de HZ University of Applied Sciences in samenwerking met de Koffieboer te hulp! Zij organiseren samen ‘Koffie met impact’.

Stichting MIVA

Stichting MIVA steunt kleinschalige projecten in arme landen door hun communicatie- en vervoermiddelen te schenken. Zij kiezen deze projecten zorgvuldig uit waardoor er door één schenking veel mensen geholpen kunnen worden. MIVA heeft de studenten van de HZ gekoppeld aan Mario. [l]