Afscheid Daan eikenhout. FOTO RENÉ VAN DER VLIET
Afscheid Daan eikenhout. FOTO RENÉ VAN DER VLIET René van der Vliet

Naar afscheidscadeau Daan Eikenhout

GOES - Afgelopen zaterdag speelde vv Goes tegen VVSB uit Noordwijkerhout. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg werd nog gewonnen. Een ploeg ook die op de ranglijst net onder vv Goes staat en natuurlijk moet blijven staan in verband met behoudt derde divisie.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. vv Goes was absoluut niet in goede doen en we verloren heel vaak de bal door fout passes en beslissingen. In de 13 en 15 minuut kwam VVSB op 1-0 en 2-0 dus keken we al vroeg in de wedstrijd tegen een te grote achterstand aan. In de 2 helft werd de marge verkleind door Hiep Nguyen die de 1-2 binnenschoot maar het was niet genoeg voor vandaag. De ploeg uit Goes speelde 1 van zijn slechtste wedstrijden onder leiding van trainer Daan Eikenhout.

Trainer
De trainer uit Middelburg zou deze dag voor het laatst op de bank bij vv Goes zitten. Zoals bekend is Daan Eikenhout door het vertrek in 2019 van Ruud Pennings als interim trainer aangetrokken. Daan Eikenhout beschikte alleen niet over het vereiste certificaat om op dit niveau te mogen trainen. Hierdoor lag GOES onder het vergrootglas van de KNVB en de VVON (Vereniging Van Oefenmeesters Nederland).

De zoektocht naar een geschikte trainer met het UEFA A certficiaat duurde volgens de KNVB en VVON te lang en daarom werd er bezwaar gemaakt. Dit resulteerde op 2 maart tot een uitspraak dat vv Goes binnen 4 weken een geschikte trainer moest hebben of anders met een geldboete en met 4 punten in mindering (voorwaardelijk) gestraft zou worden.

In die achterliggende tijd had vv Goes al met diverse trainers gesproken en op maandag 2 maart had er een 2e gesprek plaats gevonden met Michel Leonhart. Op die dag werd besloten dat MIchel Leonhart per direct het stokje van Daan Eikenhout over zou nemen. Daan Eikenhout had al eerder aangegeven geen zin te hebben in de rol van 2e kapitein op het schip en had besloten te vertrekken zodra zijn vervanger aangesteld zou worden.

Sinds de komst van Daan Eikenhout kreeg het elftal meer zelfvertrouwen door het spelconcept en dat resulteerde in goede uitslagen en dus punten. Die punten zijn broodnodig om vv Goes in de 3e divisie te houden voor volgend seizoen.

Cadeau
De spelersgroep en staf wilden dus graag aan Daan Eikenhout een mooi afscheidscadeau meegeven in de vorm van 3 winstpunten. Dit was de scheidend trainer echter niet gegund. Ook tegenstander VVSB wilde daar uiteraard niet aan mee werken.

Na de wedstrijd werd Daan Eikenhout door Hans Schalkwijk namens vv Goes nog toegesproken en kreeg hij uit handen van penningmeester André de Koning een aantal bossen bloemen in de handen gedrukt in de kleuren van vv Goes en zijn nieuwe club voor volgend seizoen VV Arnemuiden.

Supporters
Na de wedstrijd werd Daan Eikenhout door de aanwezige supporters van vv Goes nog bedankt voor zijn inzet van de afgelopen maandag en werd hem succes gewenst bij zijn nieuwe club. Van de spelersgroep en staf kreeg de scheidend trainer nog een mooi kado aangeboden.

Nieuwe trainer
De nieuwe trainer Michel Leonhart heeft zich aan de selectie en staf gepresenteerd en de 1e training bij vv Goes voor zijn rekening nemen. Aanstaande zaterdag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Lisse in Lisse op het programma en het zou mooi zijn als Michel Leonhart met een goed resultaat zijn 1e wedstrijd voor vv Goes mag afsluiten.

We hopen dat Michel Leonhart het net zo goed gaat doen als Daan Eikenhout al moet je trainers nooit met elkaar gaan vergelijken.We hopen in ieder geval op een stijgende lijn op de ranglijst en de nodige wedstrijdpunten. [l]