Leendert Witte en Wilco van de Guchte. FOTO JESSICA ROVERS 
  Leendert Witte en Wilco van de Guchte. FOTO JESSICA ROVERS  Foto: Jessica Rovers

'De winkel is veel ruimer en alles is gemoderniseerd'

‘s-HEERENHOEK – Welkoop, dé winkelketen voor tuin en dier, wordt donderdag (12 maart) officieel worden heropend na een grote renovatie. Niet alleen is de winkel vergroot met 120 vierkante, ook is alles opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd. Op de dag van de opening en de twee dagen daarna zijn er tal van activiteiten en worden er verschillende demonstraties gegeven. Bovendien krijgen klanten in het kader van de heropening twintig procent korting op het hele assortiment.

DOOR JESSICA ROVERS

De winkel is in 1963 gestart als franchise-onderneming van Boerenbond en is zes jaar geleden onder de vlag van Welkoop verder gegaan.

Eigenaar Wilco van de Guchte laat weten erg blij te zijn met de vernieuwde winkel. “We hadden tien jaar geleden voor het laatst verbouwd. De winkel werd te klein, omdat het assortiment steeds groter is geworden. Met name het aanbod aan werk- en vrijetijdskleding is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Niet alleen is het assortiment verbreed, ook hebben we meer diversiteit aan klanten omdat onze naamsbekenheid is toegenomen. We zijn er voor iedereen, van de agrariër tot mensen met een tuin of huisdier.”

Door een deel van het magazijn er bij te trekken is de winkel flink verruimd. “Het is allemaal ruimtelijker opgezet”, laat assistent-bedrijfsleider Leendert Witte weten. “De gangpaden zijn breder, net zoals de vlonders. Ook heeft de winkel een nieuwe presentatie gekregen. Er zijn nieuwe kassameubels en er is nieuwe signing. Alles is aangepast aan deze tijd.”

Winter

Waarin de winkel zich met name onderscheidt, is de kennis waarover de tien werknemers van Welkoop ‘s-Heerenhoek beschikken. “We hebben veel verstand van tuin en dier”, stelt Wilco. “Veel mensen komen bijvoorbeeld na de winter naar hier voor advies over mos in hun gazon. We kunnen desgewenst een grondtest doen en bemestingsadvies geven.” De werknemers worden regelmatig bijgeschoold. Zo heeft Leendert onlangs een cursus gevolgd over hondenvoeding.

Kortingsactie

Volgens Wilco voorziet de vernieuwde winkel voorlopig in de toenemende vraag. “We krijgen steeds meer mensen uit de wijde omgeving.”Om de heropening te vieren kunnen klanten drie dagen lang profiteren van een kortingsactie. “We willen graag laten zien wat er allemaal veranderd is in de winkel”, vertelt Leendert. “Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zullen verschillende vertegenwoordigers presentaties geven. Er komt een schrikdraad-adviseur en een bakker van Soezie, een merk in brood-, taart- en cakemixen, komt een bak-demonstratie geven. Ook staat er een suikerspinkraam en een frietwagen. We hopen dat we veel nieuwe en bestaande klanten mogen verwelkomen.”[l]