Excelsior neemt afscheid van Groot-Brittannië

KAPELLE - Brassband Excelsior uit Kloetinge geeft volgende week zaterdag (21 maart) een concert in de Hervormde Kerk in Kapelle. Het staat in het teken van het Groot-Brittannië, het land waar de brassband zijn oorsprong vindt.

VAN ONZE REDACTIE

Afscheid nemen van Groot-Brittannië kan volgens Excelsior maar op één manier: met muziek. Met het thema ‘English Heritage’ brengt de brassband een eresaluut aan het land waaraan brassbands schatplichtig zijn via componisten als Edward Gregson, Eric Ball, George Lloyd, John Rutter, Gilbert Vinter en Philip Sparke.

Brassband Excelsior heeft voor dit concert een aantal muzikale vrienden uitgenodigd. Het gaat om het Zeeuws Concertkoor en kamerkoor Cantus Choralis, onder begeleiding van de organisten Jos Vogel en Mark Christiaanse.

Er is veel ‘Engelse’ muziek te horen. Het concert wordt op passende wijze afgesloten met ‘Te Deum’ van John Rutter, uitgevoerd door Brassband Excelsior en het Zeeuws Concertkoor met Jos Vogel op orgel.

Aanvang is 20.00 uur. De toegang is gratis.[l]

Delta Bierfestival

GOES - Het jaarlijkse Delta Bierfestival vindt zondag (15 maart) plaats in de Goederenloods in Goes.

Het Delta Bierfestival is een initiatief van van amateur-bierbrouwersgilde de Deltabrouwers uit Goes. Het is de 26e editie van het festival.
De deelnemende brouwers zijn de nieuwe brouwerij Baardaap uit Middelburg, Stadsbrouwerij Middelburg van oud-Deltabrouwer Jacco de Wee, Gebroeders Roodbaard uit Steenbergen, Brouwerij Lux uit Eindhoven, Het Nest uit Turnhout en De Feniks uit Kortrijk. Daarnaast presenteert de Deltabrouwers jaarlijks een eigen bier. Dit jaar is dat een Sint-Bernardus tripel.
Aanvang van het festival is 13.30 uur.