Anthony, Mohamad, Indy en Journey. FOTO A. VAN BEUSEKOM
Anthony, Mohamad, Indy en Journey. FOTO A. VAN BEUSEKOM A. van Beusekom

Deltaschool en Sprienke
ontvangen grote cultuursubsidie

GOES - De Deltaschool en de Sprienke hebben van het Fonds voor Cultuurparticipatie maar liefst €75.000,00 ontvangen. Hiermee kunnen de scholen uit het speciaal onderwijs de komende drie jaar een impuls geven aan goed cultuuronderwijs.

Boost voor cultuuronderwijs: "Deze subsidie geeft een enorme boost aan ons cultuuronderwijs", zegt directeur Hans Willemstein. "Creativiteit, out of the box denken, sociale en communicatieve vaardigheden, associatief denken en vernieuwend denken, goed kunnen presenteren, het past allemaal bij kunst en cultuur," aldus Willemstein. De scholen gaan samen met haar culturele partner Cultuurconsortium de komende jaren werken aan de realisatie van de doelen. Josje de Regt van Cultuurconsortium verzorgde de subsidieaanvraag en vertelt: "Juist voor deze doelgroep is het heel belangrijk dat zij onder schooltijd in aanraking komen met kunst en cultuur. Leerlingen kunnen vaak door hun beperking of chronische ziekte niet zoals andere kinderen in hun vrije tijd meedoen aan activiteiten. Door het aan te bieden onder schooltijd kunnen zij genieten van kunst en cultuur en ontwikkelen zij hun creativiteit."

Ideeën
De ideeën voor de invulling van het bedrag zijn er al. "We gaan het bedrag inzetten om onze leerlingen kwalitatief cultuuronderwijs te bieden in culturele leerateliers. Gastdocenten zullen ons onderwijsteam versterken en nieuwe vaardigheden en lesideeën aanreiken. Daarnaast gaan we een aantal bijzondere presentaties organiseren en speciale gasten uitnodigen. Zo hebben we aan het eind van het project de leerlingen een geweldig traject kunnen aanbieden, een team dat bijgeschoold is in het geven van cultuurlessen en een geactualiseerde leerlijn voor cultuureducatie," alsdus Willemstein.

Stichting de Korre
Stichting de Korre heeft vier scholen in Zeeland en realiseert een dekkend onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor leerlingen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een chronische, lichamelijke ziekte.

Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert deelname aan cultuur in Nederland door culturele initatieven met subsidies te ondersteunen. [l]