Nieuwe trainer VV GOES zaterdag 1 Pearl Doesburg. FOTO RENÉ VAN DER VLIET
Nieuwe trainer VV GOES zaterdag 1 Pearl Doesburg. FOTO RENÉ VAN DER VLIET René van der Vliet

Voetballoos!!!!!!!

GOES - Eigenlijk had VV GOES voor afgelopen weekend weer een afgeladen programma voor jong en oud op het programma staan.

Voor VV GOES 1 zondag zou de wedstrijd tegen FC Lisse het debuut betekend hebben voor de nieuwe trainer Michel Leonhart maar het liep allemaal anders.

Zoals wellicht bekend heeft de overheid vanaf vrijdag 13 maart (hoe bedoel je ongeluksdag) een algemene stop aangekondigd om met meer dan 100 mensen bij elkaar te komen.

Corona maatregelen
Ging eerst Brabant op slot door het Corona virus nu was heel Nederland aan de beurt met sanctiemaatregelen. Dit betekend nogal wat voor wat betreft, bijeenkomsten en grote en kleine evenementen. Heel veel van die evenementen werden afgelast en tot eind maart liggen ook de voetbalvelden en trainingsvelden er verlaten bij.

Deze maatregel is nodig om het Corona virus te kunnen bestrijden en niet verder uit te laten zaaien.

Voor VV GOES houdt dit in dat er tot nader order niet meer getraind en geen wedstrijden meer gespeeld mogen worden. Het sportpark het Schenge zal er dus de komende weken troosteloos en verlaten bij liggen.

De aangekondigde ledenvergadering van 16 maart 2020 is om diezelfde reden van de agenda geschrapt. Het bestuur zal zich beraden op een nieuwe datum voor deze ledenvergadering.

En ja dan hebben we doordeweeks en in de weekenden helemaal niets meer te bepraten op het werk, op school of onder vrienden als het over voetbal gaat. De media in het bijzonder de voetbalprogramma's, de sportbijlage van de krant zullen niets belangrijks te melden hebben. Alhoewel ik vermoedt dat er tijdens de komende komkommertijd altijd wel wat te schrijven valt.

Zondagteam
Een ander soort virus binnen VV GOES is de leegloop van het zondagteam. Op dit moment hebben Daniel Wissel, Jarreau Manuhuwa, Steve Schalkwijk, Mart de Kroon, Tim de Winter, Sylvio Hage, Jop Dekker en Sherief Tawfik aangegeven om aan het einde van de competitie VV GOES te verlaten of te stoppen. Gelukkig hebben Toon Jochems, Renzo Roemeratoe en Thomas de Rijke toegezegd om naar VV GOES te komen.

De supporters van VV GOES zullen zich zeker afvragen waarom er zoveel spelers weggaan. Ligt het aan de keuze voor zaterdag of zondagvoetbal, ligt het aan de hoge premies bij andere clubs, ligt het aan de structuur binnen de VV GOES of zijn er andere zaken die hier aan ten grondslag liggen.

De waarheid is dat VV GOES met het vertrek van deze spelers er niet sterker op zal worden. Zal de KNVB VV GOES weer terug verwijzen naar de zondag of blijft de club zoals het bestuur en de TC willen op zaterdag voetballen. De TC heeft nog heel veel werk te verzetten wil de selectie van volgend seizoen even sterk of hopelijk nog sterker voor de dag willen komen. In deze fase vinden er heel veel gesprekken plaats met potentiele nieuwe spelers maar tot op heden hebben nog niet veel nieuwe spelers concreet hun JA woord gegeven aan VV GOES.

Nieuwe trainer
Gelukkig is er nog wel goed nieuws te melden vanaf de burelen van VV GOES. Men heeft namelijk voor het zaterdag 1 team een nieuwe trainer gevonden. Deze nieuwe trainer betreft Pearl Doesburg. Een VV GOES man in hart en nieren. Hij is thans trainer van de JO19 en JO17 en zal dus volgend seizoen Huseyin Dogan gaan opvolgen die eerder zijn vertrek naar WIK 57 aankondigde. Goede kans dat hij zijn begeleidingsteam Corné Kesselaar en Francois Verrijzer ook mee neemt. Het is te hopen dat het zaterdag team in de 3e klasse zal blijven al moeten daar nog wel de nodige puntjes voor bij elkaar gesprokkeld worden. [l]