Goes, waar vorig jaar nog de Ride for the Roses plaatsvond, is een fietsstad en wil dat blijven. FOTO COBY WEIJERS
Goes, waar vorig jaar nog de Ride for the Roses plaatsvond, is een fietsstad en wil dat blijven. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Goes investeert in fietsers

GOES - De gemeente Goes wil de fietser verder vooruit helpen. Met 50.000 euro per jaar worden de fietsvoorzieningen verder verbeterd.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het geld gaat onder meer naar het verbeteren van de bewegwijzering voor fietsers en het fietsparkeren. In de binnenstad komen nog meer zogenaamde nietjes en verdwijnen de oude fietsklemmen. Hierdoor ontstaat er meer plek voor mensen die hun tweewieler willen parkeren. De Dam, Vlasmarkt, Vismarkt en Schuttershof zijn de eerste plekken die nog dit jaar worden aangepakt. Verder worden de hoofdroutes in Goes-oost, waar je nog 50 kilometer per uur mag rijden, omgevormd tot 30-kilometerzones. Het gaat om de Louise de Colignylaan en Charlotte de Bourbonweg. Met het geld kan de gemeente verkeersremmende maatregelen nemen. Ook plaatst Goes extra overzichtsborden voor het fietsknooppuntensysteem en drie extra oplaadpunten voor e-bikes. Het overige geld naar kleine projecten.