'Het is vervelend dat je niet naar de mensen toe kunt'

GOES - Als burgemeester ga je het liefste naar de mensen toe, maar juist dat kan deze weken niet. “Ik vind dat ontzettend vervelend”, vertelt de Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. “Het is een bizarre tijd”, zegt zijn collega Margo Mulder uit Goes.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het leeuwendeel van de afspraken en bijeenkomsten die ze in hun agenda hadden staan, is geschrapt vanwege het coronavirus. Daar zijn andere zaken voor in de plaats gekomen. “We zijn hard bezig om de landelijke richtlijnen naar onze gemeente te vertalen en zo goed mogelijk uit te voeren. Gelukkig zie ik in Goes dat heel veel mensen zich hieraan houden. Als het nodig is, gaan wij, maar ook jongerenwerkers en agenten met inwoners in gesprek”, zegt burgemeester Margo Mulder, die ook deel uitmaakt van het provinciale crisisteam. “Daarnaast proberen we natuurlijk met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan, op allerlei manieren.”

Veerkracht

Ze probeert inwoners een hart onder de riem te steken, maar sluit haar ogen niet voor de enorme gevolgen van de crisis. “Als ik een rondje door de binnenstad loop, zie ik dat het bruisende Goes er nu even niet is. Dat doet pijn.” Ze vindt het mooi om te zien dat Goesenaren zich sociaal tonen en veerkrachtig zijn. “Er zijn allerlei initiatieven en ik zie dat inwoners en ondernemers er met vereende krachten het beste van proberen te maken. Dat doet ons goed. Als gemeente proberen wij momenteel ook soepel te zijn. Als ondernemers vragen of iets tijdelijk even mag, kijken we wat we kunnen doen.”

Lees verder op pagina drie ...