Afbeelding

GOES roert zich op
transfermarkt

GOES - Voetbalvereniging GOES heeft zes nieuwe spelers aangetrokken voor volgend seizoen.

Er komen drie nieuwe spelers van HSV Hoek alhoewel het er eigenlijk maar 2 zijn. De rappe en behendige buitenspeler Francis Kabwe Manengela komt weer terug naar het Schenge waar hij 2 seizoenen geleden de deur achter zich dicht trok. In die tussentijd speelde hij voor RKSV Halsteren en HSV Hoek.

De 23-jarige centrale middenvelder Sven Mbikulu heeft voordat hij bij Hoek gespeeld heeft een verleden bij FC Twente en de JVOZ. Sven speelde dit jaar slechts 7 wedstrijden als invaller mee in Hoek en zoekt waarschijnlijk een club waar hij meer aan spelen toe zal komen.

De centrale verdediger Stefan de Bert komt van jong PEC Zwolle en wilde naar HSV Hoek maar kreeg tot 2x toe geen overschrijving van de KNVB. Hij heeft een verleden bij de jeugd van Sparta Rotterdam en de JVOZ. Hij zal centraal achterin de concurrentie aan moeten gaan met Ralph de Kok, Jesse Bank en nieuwkomer Toon Jochems.

VV Terneuzen
Van Terneuzen komt de 24 jarige verdediger Amidu Tanko. Het was een tip van de pas vertrokken trainer Daan Eikenhout om deze speler te bekijken. De verdediger kan zowel op linksback als rechtsback spelen en heeft veel diepgang in zijn spel. Hij voetbalde voorheen bij hoofdklasser Baronie en mocht op stage bij NAC. Door zijn verhuizing naar Middelburg ging hij spelen bij Philippine en later Terneuzen.

VV Kloetinge
Van VV Kloetinge komen de pas 18 jarige aanvaller Huib van Hecke en de 17 jarige linksbenige verdediger Jussi Gerritsen over. Huib is de jongste telg uit de familie van Hecke uit Arnemuiden. Zijn voorgangers bij VV GOES waren broer Klaas (VV Kloetinge) en Jan Paul die op dit moment mooie voetbal momenten mee maakt bij NAC Breda. Gezien de leeftijd van beide spelers zullen zij maar aan moeten tonen dat zij hun mannetje kunnen staan in de 3e divisie.

VV GOES had zich de afgelopen weken al versterkt met Thomas de Rijke en Renzo Roemeratoe van VC Vlissingen echter Roemeratoe heeft besloten om toch niet te komen omdat hij het niet zou kunnen combineren met zijn passie zaalvoetballen bij Groene Ster uit Vlissingen. Volgens de technische commissie is men nog op zoek naar een echte centrumspits. Dat die dun bezaaid zijn in Zeeland is duidelijk. Misschien zal er dus verder gekeken moeten worden dan Zeeland. Uiteindelijk liggen Brabant en Belgiƫ ook niet zo ver van Goes verwijderd. De selectie van volgend seizoen zal bestaan uit 18 veldspelers en 2 keepers. In de komende weken zullen dus nog de nodige gesprekken gevoerd moeten worden met spelers. Daarbij moet vooral gelet worden op kwaliteit en niet naar kwantiteit. [l]