E-Njen was het openluchtspektakel tijdens Goes-Aziëjaar in 2009. FOTO JEROEN VAN OPSTAL
E-Njen was het openluchtspektakel tijdens Goes-Aziëjaar in 2009. FOTO JEROEN VAN OPSTAL Foto:

Themajaar in het teken van Europa

GOES - Het is een gekke tijd om het bekend te maken, vindt burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes, maar het themajaar staat volgend jaar in het teken van Europa.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Goes heeft om de vier jaar een themajaar. In het verleden stonden deze in het teken van 650 jaar stadsrechten en de werelddelen Afrika, Latijns-Amerika en Azië. “Nu konden de deelnemers van de vorige keer kiezen uit Oceanië en Europa”, zegt Mulder. “We vonden het belangrijk om hen erbij te betrekken.” 65 procent van de ondervraagden koos voor Europa, 27 procent voor Oceanië en 8 procent maakte het weinig uit.

Hoogtepunt

Goes heeft twee ton uitgetrokken voor het themajaar, waarin tentoonstellingen, activiteiten en evenementen plaatsvinden die in het teken staan van het thema. Een openluchtspektakel, waaraan muzikanten, sport- en toneel- en musicalverenigingen uit de gemeente mee doen, is het hoogtepunt van het jaar. “We hebben nu andere dingen aan ons hoofd, maar in het najaar komen we met een stuurgroep bij elkaar om over de activiteiten te praten. Er komt in ieder geval weer een ideeënwebsite waarop mensen kunnen zeggen wat zij graag zouden zien.”

Ontzettend leuk

Mulder kijkt uit naar haar eerste themajaar. “Wat ik erover heb gehoord van gezien lijkt het me ontzettend leuk. Ik verheug me er ontzettend op om aan het themajaar te werken.”[l]