Ondernemers kunnen langs alle kanten hulp krijgen

GOES - GR De Bevelanden heeft in de eerste dagen sinds na de opening van het loket op donderdag al tientallen aanvragen voor financiële ondersteuning gehad.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De afdeling werk, inkomen en zorg van de gemeenschappelijke regeling telde aan het einde van de eerste dag 135 aanvragen van ondernemers en zzp’ers uit de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal. Het gaat om zelfstandigen, die een aanvullende uitkering kunnen krijgen. Met deze regeling wordt hun inkomen op basis van hun verdiensten en gezinssamenstelling aangevuld tot het sociaal minimum van maximaal 1500 euro. Zij hoeven het geld niet terug te betalen. Ondernemers kunnen ook een lening krijgen voor hun bedrijf, die maximaal 10.157 euro netto bedraagt. Dit bedrag moeten ze terugbetalen, maar wel tegen een verlaagd rentepercentage. “Lokale ondernemers zijn de economische kracht van onze gemeenten. Zij spelen een cruciale rol. Een sterke lokale economie levert werkgelegenheid op voor onze inwoners. Het is dus van belang dat hun ondernemingen blijven functioneren”, zegt wethouder André van der Reest van de gemeente Goes. De afdeling wiz doet alleen deze twee regelingen. Meer info: op www.grdebevelanden.nl.

Lees verder op pagina vijf
Bij de Belastingdienst kunnen ondernemers ook nog een bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen.