Ondernemers die in moeilijkheden zitten, kunnen rekenen op hulp. FOTO GR DE BEVELANDEN
Ondernemers die in moeilijkheden zitten, kunnen rekenen op hulp. FOTO GR DE BEVELANDEN Foto: GR De Bevelanden

Sabewa Zeeland wil alle Zeeuwen wat lucht geven

GOES - Ondernemers, verenigingen en particulieren kunnen op verschillende manieren hulp krijgen tijdens de coronacrisis.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Vervolg van voorpagina

Voor de noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid, die ervoor moet zorgen dat werkgevers hun personeel kunnen doorbetalen, moeten ondernemers aankloppen bij het UWV. Hierover is meer te lezen op de website: www.uwv.nl/werkgevers.

Belastingen

Inwoners, ondernemers en verenigingen kunnen ook uitstel van betaling aanvragen voor hun lokale en waterschapsbelastingen bij Sabewa Zeeland. Er staat een speciaal formulier op de website van het samenwerkingsverband: www.sabewazeeland.nl.

Het gaat om uitstel tot 1 juli. Sabewa Zeeland schrapt ook alle aanmaningen en dwangbevelen tot die datum en stuurt vanaf april tot 30 juni geen nieuwe aanslagen meer over dit jaar. Wie het kan, mag de aanslagen meteen betalen, maar het hoeft niet. Wie een automatische incasso heeft lopen kan deze zonder gevolgen terugdraaien.

Wie in de problemen komt door het coronavirus kan met Sabewa een betalingsregeling treffen. Mailen is het makkelijkste, zegt de uitvoeringsorganisatie. Bellen kan ook, maar alleen met een terugbelafspraak. De organisatie belt mensen zelf op een afgesproken tijdstip. Bezoek aan de balie in Terneuzen is niet mogelijk.[l]