De oude burgemeestersstoel. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
De oude burgemeestersstoel. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Waar is de burgemeestersstoel?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Een foto van de burgemeestersstoel van Goes, uit de nalantenschap van Ans Simmermans. Tussen 1918 en 1924 was zij directrice van de Vakschool voor Meisjes in Goes. Het monogram is ontworpen door J. Melse, destijds onderwijzer. Leerling Juliana Paasse borduurde het. Er is een foto van burgemeester Hajenius op deze stoel. Waar is deze stoel gebleven? En zijn er nazaten van Juliana Paasse?

Reacties kunnen naar info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Corinda Wiskerke-Eggebeen.

De vorige foto was van de Jacob Roggeveenstraat in Goes. Martine van Ouwerkerk schrijft dat haar opa en oma er vijftig jaar hebben gewoond. Hun auto staat op de foto. Janny de Kunder woonde als kind in de eerste portiekwoning. Een douche kwam pas in 1964. Verschillende lezers melden dat het sloopbedrijf van Ko Westdorp aan de linkerkant is te zien. Willy Wisse schrijft dat haar ouders de eerste bewoners waren. Ze woonden 64 jaar tegenover het bedrijf. Corinda Wiskerke-Eggebeen is er geboren en heeft er 25 jaar gewoond. Achter het sloopbedrijf was een wei met paarden.[l]