Afbeelding
Foto: Bibliotheek

Bereslimme boeken lezen?

GOES - De Zeeuwse bibliotheken zijn voorlopig dicht vanwege de coronacrisis. De instellingen hebben echter veel online diensten, die ook nu 'gewoon' beschikbaar zijn. Elke week geven de medewerkers een online tip. Deze eerste keer gaat deze over 'Bereslimme Boeken'.

Tijdens deze periode waarin de scholen en bibliotheekgebouwen dicht zijn, is het belangrijk dat kinderen blijven lezen en hun taalontwikkeling doorgaat. Hoe kom je aan prentenboeken als je niet naar de bibliotheek kunt?

Op de website van Bereslimme Boeken (www.bereslim.nl) vind je interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van drie tot zeven jaar. Deze films stimuleren niet alleen de taalontwikkeling, kinderen beleven ook veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten.

Als jouw kind lid is van de bibliotheek kun je deze boeken sowieso thuis bekijken, maar nu heeft Bereslim alle digitale prentenboeken in de collectie gratis beschikbaar gesteld voor iedereen om in deze periode te lezen.

Wil je nog meer tips voor boekjes, apps en filmpjes om samen met je kind mee aan de slag te gaan? Kijk dan eens op www.mediaukkiedagen.nl/tips. Wil je gebruikmaken van Bereslimme Boeken? Log dan in via: https://next.bereslim.nl/login met gebruikersnaam: bereslim100943 en wachtwoord: Bieb2020.[l]