Goofies zeilwedstrijd 2019-2020 beëindigd

COLIJNSPLAAT - In Zeeland zijn alle evenementen verboden in verband met de kansen op besmetting met het Corona virus. Daarom is ook de Goofies zeilwedstrijd serie 2019-2020 na de wedstrijd op de Oosterschelde bij Colijnsplaat van maart voortijdig beëindigd. Daarmee is de tussenuitslag van de serie na maart dus de definitieve uitslag voor het seizoen 2019-2020 geworden.

Volgens de reglementen van de Goofies wedstrijden, de befaamde Goofies 10 geboden, tellen de 5 beste wedstrijden van iedere deelnemer als de einduitslag. Omdat er 6 wedstrijden zijn gevaren kunnen deelnemers dus nog één wedstrijd, met het slechtste resultaat, aftrekken. De deelnemers zijn van deze ontwikkeling en de uitslag al op de hoogte gesteld.

Einduitslag
De winnaars van einduitslag en Goofies kampioen voor het winter seizoen 2019-2020 zijn geworden:

In de klassen ORC A en IRC A Marco de Bat met de Batteleur;

In ORC B Bas Dijkhuizen met de Elyxir;

In IRC B Laurent Vercammen met de White Rabbit;

In ongemeten A Mark van Driel met de Famousgull 2;

In ongemeten B Adri van de Velde met de Spotgaai.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking wordt in afwachting op de ontwikkelingen verschoven naar de Goofies van het seizoen 2020-2021. Dat geeft de Goofen nog de gelegenheid om besluiten te nemen over de prijsuitreiking zoals tijdstip en de aard van de prijzen: overalls, grote en lelijke bekers of een waardevol kunstvoorwerp in gips.

De volgende Goofies wedstrijden staan gepland voor 3 oktober 2020, maar zaken veranderen op het ogenblik soms snel. We wachten de verdere ontwikkelingen af en geven over de Goofies wedstrijden nadere informatie als die er is.

Geschiedenis
De oorsprong van de wedstrijden ligt in 1984 toen er op de Oosterschelde voor Colijnsplaat een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden ("de Goofies") een vaste plaats op de –winter– wedstrijd kalender. Inmiddels varen de beide oer Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door ander "Goofen". [l]