Wie is wie op deze foto? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Wie is wie op deze foto? FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: P. Bommeljé

Vondst in het fotoboek op zolder

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is ook in deze 50e editie van Bevelands Heem simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Als je opruimt kom je af en toe wat tegen. Dat ondervond Hanny Louisse die deze foto uit het fotoalbum van haar grootmoeder Adriana de Jonge (1888-1978) vond. Grootmoeder is geboren in molen de Koornbloem in Goes. Een dame op de foto is haar zus Jannetje. Maar welke? En wie is die andere dame? De foto is gemaakt door P. Bommeljé. Hij was fotograaf, koopman en koster in Goes. Wie kan er wat meer over hem zeggen? En zijn er nog meer foto’s?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Frans Gommers. Op de vorige foto stond de verdwenen burgemeestersstoel in Goes. Frans Gommers schreef dat deze mogelijk in de directiekamer van het Zeeuws Archief staat. Even navragen. Toon Franken van dat archief komt met het antwoord. De stoel in de Tapijtenkamer (de kamer van de directeur) is van de dijkgraaf van het voormalige Waterschap Zuid-Beveland. Dat waterschap is sinds 2011 opgegaan in Waterschap Scheldestromen.[l]