Basisschool De Wingerd in Goes. FOTO KEES DE VISSER
Basisschool De Wingerd in Goes. FOTO KEES DE VISSER Kees de Visser

De Wingerd beweegt

GOES - “Juffrouw, hoe laat doen we The Weekly Mile?” of “Meester, wat voor schoolfruit is er deze week?” Twee vragen die de leerlingen regelmatig stellen. Je merkt aan de leerlingen dat ze plezier hebben in bewegend leren! De Wingerd heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Wij zijn blij om een school te zijn die denkt aan de gezondheid van leerlingen. Wij vinden het belangrijk om een actieve leefstijl te stimuleren bij de leerlingen d.m.v. sport en bewegen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, een betere concentratie, meer plezier, een beter zelfbeeld, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen wij samen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor bewegen en sport. Hiervoor zetten we dagelijks de volgende activiteiten in: bewegend leren, The Weekly Mile, lessen bewegingsonderwijs van een vakleerkracht, gezonde pauzehap, Tiny Forest, buitenlessen en nog veel meer.

Om de leerlingen in deze tijden ook voldoende te laten bewegen, stimuleren we de leerlingen d.m.v. (beweeg)video’s, spelletjes, bewegend- en buiten leren.

We zijn blij om een Gezonde School te zijn. Vanaf nu hangt op de deur van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is die houdt van bewegen! Klik op de onderstaande link om te zien hoe wij de leerlingen op dit moment stimuleren in het bewegend leren. https://www.youtube.com/watch?v=B8fwFD-J6Cs&t=3s.[l]