Delta Ride for the Roses verzet naar volgend jaar

GOES - De Delta Ride for the Roses gaat dit jaar niet door. De volgende editie staat gepland voor zaterdag 12 juni 2021.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De reden laat zich raden: de benefiettocht voor KWF is afgelast vanwege de verspreiding van het coronavirus. De tocht zou op zaterdag 13 juni worden verreden, dit keer zowel vanuit Goes als Terneuzen.

De Delta Ride for the Roses vanuit Goes zou voor de dertiende keer worden verreden, de Zeeuws-Vlaamse editie stond voor de vierde keer op de agenda. Deelnemers aan de langste afstand van 120 kilometer zouden dit jaar door de Westerscheldetunnel rijden, van beide kanten. De organisatie wil dit volgend jaar ook in de route opnemen. Daarnaast blijven de routes op de 25, 50 en 80 kilometer zoveel mogelijk gehandhaafd.

Degenen die zich al hebben ingeschreven kunnen volgend jaar meedoen met hetzelfde startbewijs. Voor de mensen die zich nog niet hebben ingeschreven gaat de inschrijving op 1 februari 2021 open. Ook de Ladies Night Ride in Goes, op de vrijdag voor de Delta Ride for the Roses, is verzet naar volgend jaar.

De Delta Ride for the Roses is ontstaan na de eerste Zeeuwse aflevering van de landelijke Ride for the Roses. Sinds de eerste editie in 2008 is er meer dan 5,5 miljoen euro opgehaald voor KWF.[l]