Het Zeeuws Archief wil deze bijzondere tijd vastleggen. FOTO COBY WEIJERS
Het Zeeuws Archief wil deze bijzondere tijd vastleggen. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

Zeeuws Archief zoekt materiaal over coronacrisis

MIDDELBURG - Het Zeeuws Archief roept mensen op hun ervaringen over deze coronacrisis te delen. Vanwege de grote impact op het dagelijks leven heeft de instelling de crisis aangewezen als hotspot.

VAN ONZE REDACTIE

Een hotspot is een bijzondere gebeurtenis waarover informatie moet worden bewaard. “Iedere Zeeuw beleeft en ervaart deze crisis op zijn of haar eigen manier”, zeggen de medewerkers van het archief. Ze wil dan ook zoveel mogelijk persoonlijke ervaringen hebben, zodat ze een compleet beeld kan schetsen over Zeeland en het coronavirus.

Lege straten

De bijdrage kan bijvoorbeeld bestaan uit foto's van het leven in deze tijd: lege straten, een verlaten sportveld of het gezin achter de laptop aan de keukentafel. Ook welkom zijn opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen, huiswerkprogramma's, dagboeken en memoires. Ook filmpjes zijn welkom. Zodra de crisis achter de rug is, worden alle verzamelde materialen beschreven en gearchiveerd. Ze kunnen dan bijvoorbeeld worden gebruikt bij tentoonstellingen of voor historisch onderzoek.

Meer informatie is te vinden op www.zeeuwsarchief.nl.[l]