Ryan Kalau (links) ontwijkt zijn tegenstander. FOTO OGERS LACROSSE
Ryan Kalau (links) ontwijkt zijn tegenstander. FOTO OGERS LACROSSE Ogers Lacrosse

Start Lacrosse in Goes,
gratis jeugdclinics

GOES - De in Zeeland nog onbeoefende teamsport Lacrosse gaat voet in de Zeeuwse klei zetten. Komende donderdagen vanaf 16.00 uur bij de IJsbaan in Goes-Zuid kunnen jongeren tot en met 18 jaar gratis clinics volgen*.

Initiatiefnemer is Ryan Kalau (15) uit Goes: "Ik speel al bijna twee jaar in Bergen op Zoom. Met groeiend aantal leden vanuit ons Zeeland, is het idee ontstaan om het op een laagdrempelige manier hier aan te bieden op openbare plaatsen. En gratis!"

Sporten voor jongeren
De versoepelde Corona-maatregelen staat sporten voor jongeren toe en dat is wat we nu doen. Jongeren hebben lang genoeg thuis gezeten en willen iets anders. Lacrosse is anders dan gewoon voetbal of hockey. De van oorsprong Indianensport beoefen je met een stok met aan het eind een netje, daarmee gooi je een bal over en scoor je in een goal.

Coach Daniƫl Sterenborg (36) is vier jaar geleden op dezelfde manier gestart, zijn Ogers Lacrosse Club in Bergen op Zoom heeft nu een jeugdteam, een herenteam en bijna volledig damesteam. "Met 10 sticks een speelveldje oplopen en dan kijken hoe het verder loopt, is het beste wat ik ooit heb gedaan. We kijken al uit naar de vrolijke gezichten van deelnemers in Goes wanneer ze hun eerste bal gaan vangen en gooien!".

Voor meer informatie mail: info@ogerslacrosse.nl of kijk op www.facebook.com/zeelandlacrosse

* Maximaal 10 deelnemers tegelijk en alles op minimaal 5 meter afstand, zoals de versoepelde maatregelen het toestaan. [l]