Afbeelding
Foto: Bibliotheek

Bieb gaat weer boeken uitlenen

GOES - De Zeeuwse bibliotheken zijn voorlopig dicht vanwege de coronacrisis. De instellingen hebben echter veel online diensten, die ook nu ‘gewoon’ beschikbaar zijn. Elke week geven de medewerkers een online tip. Deze keer gaat het over de Afhaalbieb.

VAN ONZE REDACTIE

De bibliotheken in Zeeland willen leden met de Afhaalbieb de kans geven om ook gedrukte boeken te lezen. De speciale service is dinsdag van start gegaan. Via een formulier op de websites van de bibliotheken in Zeeland kunnen leners hun voorkeur opgeven. Dit kunnen titels van boeken zijn die aanwezig zijn in hun bibliotheek of genres en onderwerpen. De bibliotheken leveren maximaal drie titels per keer. Leners kunnen via het formulier aangeven in welke bibliotheek of op welke standplaats van de Bibliobus zij deze willen ophalen. De medewerkers zetten de pakketjes vervolgens klaar. De boeken blijven na het opzoeken nog minimaal een dag staan om mogelijke verspreiding tegen te gaan.

Tasje
Leners krijgen een berichtje met de dag en het tijdstip waarop het papieren tasje kan worden opgehaald. De boeken zijn dan al verwerkt op de pas van de lener, waardoor bij het ophalen geen contact nodig is tussen de lener en bibliotheekmedewerker. Er zijn afhaallocaties in de kernen van de gemeente Veere en Noord-Beveland (waar normaal de bibliobus rijdt), Goes, Heinkenszand, Hulst, Kapelle, Kruiningen, Oostburg, Sint-Annaland, Terneuzen, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.[l]