Jeugdlessen Fitland FOTO: MARCO BOBELDIJK
Jeugdlessen Fitland FOTO: MARCO BOBELDIJK marco bobeldijk

Fitland hervat traingingen voor de jeugd

GOES - De sportclubs zijn sinds 16 maart gesloten in verband met het beperken van de verspreiding van het coronavirus. Het sluiten van de sportlocaties heeft een behoorlijke invloed gehad op ons allemaal en met name voor de jeugd.

Sporten kan fungeren als een uitlaatklep en heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Bovendien is bewegen ontzettend belangrijk voor het opbouwen van een sterke weerstand.

Afstand houden

De maatregelen omtrent het afstand houden zullen voorlopig nog van kracht blijven maar er is weer licht aan de horizon. De overheid heeft de maatregelen op 21 april namelijk voor een deel versoepeld en de jeugd mag vanaf 29 april weer buiten sporten in trainingsverband.

Buiten sporten

Kinderen t/m 12 jaar mogen buiten sporten zonder rekening te houden met 1,5 meter afstand.

De jeugd van 13 t/m 18 jaar mag ook weer buiten sporten mits zij 1,5 meter afstand van elkaar blijven bewaren.

Lessen hervatten

Deze versoepeling van de maatregelen zorgt ervoor dat sportclubs weer de kans krijgen om een deel van de lessen te hervatten en zich voor te bereiden op heropening in een 1,5 meter samenleving.

Start lessen jeugd

Ook bij Fitland Goes worden de lessen voor de jeugd weer hervat.

Vanaf 4 mei zullen op alle doordeweekse dagen lessen worden aangeboden voor kinderen. Deze lessen zullen buiten de sportschool plaatsvinden. De sportclubs zullen per regio bij de gemeente aantonen hoe om te gaan met de veiligheid.

Maatregelen

Een aantal maatregelen die genomen dienen te worden zijn het vooraf reserveren van deelname aan de les en het toelaten van een maximaal aantal deelnemers per les.

Introducé

De lessen zullen niet alleen aangeboden worden voor de huidige leden. Bij het reserveren kan men aangeven dat zij een introducé meenemen zodat het kind samen met een vriend(in) kan komen sporten.

Rooster

Het rooster van de lessen is op de website van Fitland te vinden en reserveren kan telefonisch

via 0113 - 21 57 33.

Dankbaar

“Wij zijn dankbaar en trots dat we weer voor de jeugd aan de slag

kunnen. Een fitte & gezonde

samenleving is nu meer dan ooit van groot belang.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in het hervatten van onze activiteiten.

Ondernemers

Ondernemers hebben het zwaar in de tijd. De mogelijkheden zijn beperkt maar samen komen we tot creatieve oplossingen.” [l]