Frietjes eten bij Zuidwester

GOES - Donderdag 7 mei vanaf 16.00 uur is het smakelijk eten bij Zuidwester in Goes.

Op het middenterrein tussen de woningen aan de Scheldestraat en Schengestraat komt een frietkar te staan, verzorgd door Lamb Weston/Meijer.

De bewoners worden dan getrakteerd op heerlijke frietjes. Ook de andere locaties van de zorgorganisatie in Goes worden niet vergeten.

“Het is voor ons allemaal een moeilijke tijd, maar zeer zeker voor de mensen in de zorg die nu zo hard moeten werken. En natuurlijk ook voor de mensen die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen.”, zegt Jacomien Korstanje, account director bij Lamb Weston.

“Daarom trakteren we heel graag de bewoners en het personeel van Zuidwester in Goes op frietjes.”

Benefrietjes

De actie sluit aan bij de landelijke campagne Benefrietjes (www.benefrietjes.nl), een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw.

De campagne is erop gericht het aardappeloverschot, dat ontstaat door de coronacrisis, weg te werken. Bijvoorbeeld door mensen in de vitale sectoren te trakteren op friet.

“Doordat wij veel minder frietjes verkopen, blijven de boeren met de aardappelen in de schuur zitten.”, legt Korstanje uit. “Met dit initiatief willen we ook graag een steentje bijdragen aan de boeren in Zeeland.” [l]