De omslag van het nieuwe boek van Marlies Allewijn. ARCHIEFFOTO
De omslag van het nieuwe boek van Marlies Allewijn. ARCHIEFFOTO Foto: Marlies Allewijn

Nieuw boek van Marlies Allewijn

GOES - Het nieuwe boek 'Barsten' van Marlies Allewijn is vrijdag verschenen. Er waren grote plannen gemaakt voor de presentatie, maar deze konden niet doorgaan vanwege het coronavirus. Toch gaat de uitgave niet ongemerkt voorbij.

VAN ONZE REDACTIE

De van oorsprong Zeeuwse schrijver is bekend van 'Ze was 16' en 'De meid'. Vorig jaar schreef ze het geschenk voor de Week van het Zeeuwse boek 'M'n Liêven'. Haar nieuwe boek heeft een Zeeuwse hoofdpersoon, Sari. Zij vertrekt, na een ongewenste zwangerschap, naar Amsterdam. Allewijn volgt haar daarna in de roerige jaren '60 van de vorige eeuw. "Ze geeft met het boek een stem aan vrouwen die ongelijk werden en worden behandeld. Het gaat over onrecht dat leidt tot barsten in het leven van de hoofdpersoon", zegt de uitgever.

Inpakpapier

Anthoni Fierloos van het Paard van Troje en De Koperen Tuin heeft iets speciaals willen doen, omdat er geen presentatie is door het coronavirus. Hij heeft gevraagd of Allewijn exemplaren wil signeren en speciaal inpakpapier laten maken dat is geïnspireerd op de omslag van het boek. "Samen met de handtekening op het boek is het zo een bijzonder cadeau", zegt de boekhandelaar.[l]