Meneer met dementie op reis m.b.v. Virtual Reality. FOTO RUDI WIJNACKER
Meneer met dementie op reis m.b.v. Virtual Reality. FOTO RUDI WIJNACKER Rudi Wijnacker

Zeeuwse Virtual Reality voor zorg en toerisme

GOES - Sinds kort is er een inzamelingsactie gestart voor het (laten) maken van Zeeuwse Virtual Reality films. Initiatiefneemster Marloes Henderikx uit Goes wil deze video’s vervolgens kosteloos aanbieden aan mensen die zorg ontvangen en mensen die zorg geven. Zodat zij een moment van plezier en ontspanning kunnen beleven. Ook kunnen de video’s ingezet worden ter promotie van onze mooie provincie.

Bekijk je een Virtual Reality 360-graden film met een VR-bril, dan lijkt het net alsof je in de film staat. Je bent echt even ergens anders en kan 360 graden om je heen kijken. Dit zorgt voor een hele bijzondere ervaring. Door mooie video’s te bekijken van bijvoorbeeld de Zeeuwse natuur, kunnen mensen even genieten en ontspannen. Dat kan een welkome afwisseling zijn voor mensen die in deze tijd bijna niet meer naar buiten kunnen gaan. Ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en stress ervaren, kunnen baat hebben bij deze Zeeuwse natuurbelevingen. De video’s zijn overigens ook te bekijken via smartphone, tablet en de computer!

Nu we te maken hebben met de Covid-19 pandemie, wordt de wereld voor veel mensen een stuk kleiner. Denk aan ouderen, mensen met dementie, minder-valide mensen, langdurig zieken, ggz- en ziekenhuispatiënten etc. In deze tijd kunnen zij allemaal minder makkelijk van de buitenwereld genieten.

Daarnaast zijn er mantelzorgers en mensen werkzaam in de zorg die nu regelmatig meer stress ervaren. Daarom wil ik ook hen graag momenten van ontspanning aanbieden. Bedrijven in de toeristische sector kunnen eveneens gebruik maken van de video's, om de regio te promoten.

Het laten maken van een mooie VR 360-graden video kost een hoop tijd en geld. Wilt u meehelpen? Dat kan via https://www.gofundme.com/f/zeeuwse-virtual-reality-voor-de-zorg [l]