De Kapelse Dag biedt vertier voor het hele gezin. ARCHIEFFOTO COBY WEIJERS
De Kapelse Dag biedt vertier voor het hele gezin. ARCHIEFFOTO COBY WEIJERS Foto:

'We hopen volgend jaar nóg groter te kunnen uitpakken'

KAPELLE – Stichting Kapelle Promotion gelast de veertigste editie van de Kapelse Dag, die eind augustus zou plaatsvinden, dit jaar in zijn geheel af. De stichting hoopt in 2021, op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus extra uit te pakken tijdens de jubileumeditie van het evenement.

DOOR JESSICA ROVERS

Momenteel is de organisatie druk bezig met het annuleren van de artiesten die al geboekt waren voor augustus en het aanschrijven van alle betrokken partijen waaronder tal van bedrijven, verenigingen, de gemeente Kapelle, de politie en de brandweer.

Mijden
Voorzitter Dave Herselman van Stichting Kapelle Promotion vertelt dat de beslissing om de Kapelse Dag dit jaar te annuleren hem niet licht is gevallen. “Het bestuur heeft dit met pijn in het hart besloten, maar het kon niet anders. We hebben er niet voor gekozen het evenement door te schuiven naar een latere datum dit jaar, omdat we denken dat we dan een heleboel bezoekers zouden moeten missen, doordat zij drukke evenementen voorlopig gaan mijden. Ook veel standhouders zouden wegblijven en dat zou jammer zijn.”

Muziek
De stichting was al vanaf oktober bezig met het organiseren van het driedaagse evenement met grote braderie, sport en spel, folklore en muziek. “In november beginnen we altijd met het reserveren van artiesten, want dan zijn de prijzen bekend. Dat is altijd een beetje geluk hebben, want je weet nooit zeker of iemand het jaar daarop nog 'hot' is. Met George Baker hebben we een aantal jaar geleden geluk gehad, want hij werd door een reclame van een supermarktketen opeens weer populair, waardoor we op zijn succes hebben kunnen meeliften. Dit jaar was het programma voor 98 procent rond, dus dat is heel jammer. Een pandemie is niet verzekerd, maar we komen er wel uit. Dit najaar gaan we opnieuw kijken welke artiesten we gaan boeken. Dat zullen er iets meer zijn dan voorgaande jaren, omdat het volgend jaar de veertigste Kapelse Dag wordt.”

Anders
Volgens Herselman heeft niet iedereen begrip voor de beslissing van de stichting om het evenement af te gelasten. “We hebben dat op Facebook gezet en toen kregen we toch veel reacties van mensen of we het niet konden verplaatsen naar later dit jaar, maar het evenement zou er dan heel anders uitzien dan we voor ogen hebben. Gelukkig begrijpen de meeste mensen het wel. De Kapelse Dag is inmiddels een begrip geworden. Ik ben bij de oprichting geweest veertig jaar geleden en heb gezien hoe het evenement gegroeid is naar wat het vandaag de dag is. Daar ben ik best trots op. Het is altijd één groot feest; veel oud-Kapellenaren komen weer naar het dorp om familie en vrienden op te zoeken. De Kapelse Dag is steeds bekender geworden. In het begin speelde het zich af rond de kerk, maar daar zijn in de loop der jaren steeds meer straten bijgekomen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer iets heel moois neerzetten.”[l]