Dansen op het schoolplein in plaats van binnen. FOTO JESSICA ROVERS
Dansen op het schoolplein in plaats van binnen. FOTO JESSICA ROVERS Foto: Jessica Rovers

'Samen dansen is toch veel leuker'

GOES – Ook de sporten die normaal binnen plaatsvinden gaan naar buiten. Zo is Shirley Kleij met haar gelijknamige dansschool vorige week naar het schoolplein van de Beatrixschool verhuisd. Het is één van de locaties waar ze met haar kinderen en volwassenen danst nu sporten in de buitenlucht weer mag. Ook verzorgt ze nog online lessen.

DOOR JESSICA ROVERS


Volgens de dansschoolhouder was het ‘een gedoe’ om het voor elkaar te krijgen. “Ik ben niet zo technisch. Ik moest in het begin alles testen, de juiste apparatuur en beste verbinding vinden, maar ik ben blij dat het gelukt is. Vooral veel ouders van leerlingen waren blij dat ik snel online les gaf, want kinderen krijgen dan toch wat structuur.” De 11-jarige Meike uit het demoteam heeft de lessen van Dansschool Shirley online gevolgd, maar is blij dat ze weer met de meiden samen kan dansen. “Ik heb hen en de juf gemist. Samen dansen is toch veel leuker. Online zie je elkaar niet. Dat was even wennen. Mijn zus danst ook, dus ik kon gelukkig dingen aan haar vragen als ik niets snapte.” Als het aan Meike ligt dansen ze elke zomer buiten. “De grond is minder fijn, maar je bent wel lekker bezig in de zon. We zijn het ook gewend om buiten te dansen, want we treden vaak buiten op.”


Oude situatie

Door de coronacrisis is het optreden van Dansschool Shirley in Theater de Mythe uitgesteld. Shirley Kleij hoopt dat de jaarlijkse Zee-Bra-wedstrijd in november wel kan doorgaan. “Alles is veranderd”, zegt ze. “Bij het online lesgeven kan ik niet corrigeren. Je werkt op afstand en het is drie keer zo hard werken. Het is wel ontzettend leuk om te zien dat de leerlingen er elke keer zijn. Je moet creatief zijn, maar ik hoop dat we in september terug kunnen naar de oude situatie.”


Organiseren

Ze hoopt de voorstelling in De Mythe te verplaatsen naar het najaar. “Als dat niet kan, gaan we het op een andere manier doen. Daar ben ik al mee bezig. Een optie is om de voorstelling te filmen. Er zijn genoeg mogelijkheden dus er gaat sowieso wat gebeuren. Ik heb trouwe leerlingen en ben van plan om voor hen iets leuks te organiseren. Ik wil iets terugdoen voor degenen die dit samen met mij hebben doorstaan.”[l]