'Beveland Wonen doet voldoende'

GOES - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Goes vindt dat Beveland Wonen voldoende doet voor haar huurders in deze coronacrisis.

DOOR EUGÈNE DE KOK


De woningcorporatie kreeg een paar weken geleden veel kritiek toen ze aankondigde de huren dit jaar gemiddeld met de inflatie te verhogen.

Voor een huurder die al jaren weinig betaalde, betekende dit een hoge stijging van de lasten. Anderen, die al een hoge huur hadden, kregen dan weer geen verhoging. Nieuw Goes stelde er vragen aan het college van burgemeester en wethouders over.

De partij vond dat het gemeentebestuur in gesprek moest gaan met Beveland Wonen om de huurverhoging vanwege de coronacrisis uit te stellen tot volgend jaar. Het college vindt echter dat Beveland Wonen genoeg doet. “Het biedt kwetsbare huurders maatwerk, zoals een betalingsregeling”, zegt ze. Ook vinden er geen huisuitzettingen plaats tijdens de crisis en kunnen tijdelijke huurcontracten worden verlengd. “Dit biedt voor het college voldoende waarborgen.” Ze wil ook geen particuliere verhuurders benaderen om in gesprek te gaan over de huurverhoging. "Het gaat om een vrije markt."[l]