De familie Van Gogh met het schilderij. FOTO MARK DEN ENGELSMAN
De familie Van Gogh met het schilderij. FOTO MARK DEN ENGELSMAN Foto: Mark den Engelsman

Eindelijk een Van Gogh voor Van Gogh

GOES - In Goes hangt er sinds vorige week een (bijna echte) Van Gogh aan de muur. Cor van Gogh - zijn echte achternaam - is één van de gelukkige winnaars van een actie van het Van Gogh Museum.

VAN ONZE REDACTIE


Het museum in Amsterdam leent in aanloop naar de dag dat het zijn deuren weer kan openen bijna echte schilderijen van Vincent van Gogh uit aan fans en bezoekers. Mensen kunnen via de website iemand nomineren. Zij kunnen een replica krijgen van onder meer ‘Amandelbloesem’, ‘Zonnebloemen’ en ‘Landschap bij avondschemering’.


Trouwdag

Bij de eerste vijf winnaars zit Cor van Gogh uit Goes. Hij ontving een versie van ‘Zonnebloemen’. Hij werd genomineerd door zijn vrouw. “Mijn man en ik zijn op 20 mei 2020 twintig jaar getrouwd. Al twintig jaar draag ik met liefde zijn achternaam Van Gogh. Ik vind het geweldig om hem voor onze trouwdag dit cadeau te geven, zodat er een Van Gogh in huize Van Gogh komt te staan”, schreef ze op de site.


Collectie

Het schilderij mag twee weken in huis blijven hangen. Daarna gaat het naar een andere winnaar. Elke twee weken kiest het museum vijf winnaars. “Zo kunnen Nederlanders toch van de collectie genieten totdat het museum op 1 juni zijn deuren weer kan openen voor publiek.” Meer op www.vangoghmuseum.nl.[l]