Polyester beelden van Hendrike Huijsmans in de tuin van Hof van Ook. FOTO HOF VAN OOK
Polyester beelden van Hendrike Huijsmans in de tuin van Hof van Ook. FOTO HOF VAN OOK Foto: Hof van Ook

‘Juist in deze tijd is hier behoefte aan’

LEWEDORP – Wie op zoek is naar ontspanning en ontwikkeling kan vanaf juni ook weer naar het Hof van Ook in Lewedorp. Het centrum, waar kunstzinnige workshops en trainingen om te ontspannen en bewegen worden gegeven, mag de deuren weer openen. In de beeldentuin exposeren vijf Zeeuwse kunstenaars.

DOOR JESSICA ROVERS


Eigenaren Marco en Larissa Paauwe zijn blij dat het hof zijn deuren weer opent. Zij startten hun onderneming in Lewedorp in 2019 vanuit de visie dat de mens op deze wereld is om te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. “Ons doel is om door allerlei activiteiten bezoekers een inspirerend en ontspannen verblijf te bieden”, vertelt Marco. “Juist in deze tijd van de coronacrisis denk ik dat veel mensen hier extra behoefte aan hebben. Omdat er geen festivals en andere evenementen zijn, biedt het hof de gelegenheid om iets bijzonders te doen. We hebben ons wel afgevraagd af of mensen het weer aan durven om in dezelfde ruimte te verblijven. We denken van wel. We hanteren extra hygiënemaatregelen en er mogen maximaal acht personen deelnemen aan de workshops. Dat komt dus wel goed.”


Kinderen

De komende maanden vinden er ongeveer vijftien verschillende workshops plaats. “Deze zijn gericht op creativiteit, vrije expressie en beleving. Ook bieden we kinderworkshops aan. Sommige workshops zijn gericht op het aanleren van een bepaalde techniek, andere gaan over persoonlijke ontwikkeling, zoals het totemschilderen en het schilderen op gevoel. Hierbij is het verhaal dat iemand ermee kan vertellen het belangrijkst.”


Centraal

In de beeldentuin zijn de komende maanden zo’n 35 werken van kunstenaars te zien. “Centraal in deze expositie staat dat het werk is van kunstenaars uit Zeeland die buitenkunst maken”, laat Marco weten. “Het is heel divers en varieert van glaskunst en keramiek tot kunststof en polyester. De exposities zijn een vast item dat we elk jaar met veel plezier laten terugkomen. Normaal gesproken loopt de expositie van april tot halverwege augustus, maar dat is dit jaar dus wat korter. Voor volgend jaar kunnen kunstenaars zich al aanmelden. Ik ben al dertig jaar geïnteresseerd in beeldende kunst en heb een netwerk opgebouwd. De kunstenaars die hier exposeren hebben we via via leren kennen of ze benaderen ons zelf. Er zijn in Zeeland weinig plekken waar je buitenkunst kunt exposeren. Wij bieden graag de gelegenheid om dat te doen.”


Informatie

Meer informatie over de activiteiten in Hof van Ook is te vinden op www.hofvanook.nl.[l]