Eindelijk.... weer viering in RK-kerk Ovezande

OVEZANDE - Op zaterdag 6 juni 19.00 uur is er voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis weer een live viering in de kerk van Ovezande. Dit onder strikte voorwaarden.


De afgelopen weken is er op woensdagavond en op de tijd van de reguliere kerkdienst gelegenheid geweest om de kerk te bezoeken voor bezinning, gebed of het opsteken van een kaars. Dat we nu weer kunnen starten is een hoopvol teken in een bijzondere tijd van ons allen. Tegelijkertijd weten we dat voorzichtigheid is geboden.

De Nederlandse bisschoppen vinden een geleidelijke herstart in de kerken en instellingen belangrijk. Dit biedt de tijd om vanaf 1 juni het vieren een aantal dagen in de nieuwe situatie en in gezamenlijkheid te oefenen. Vanaf zondag 14 juni, het hoogfeest van Sacramentsdag, wordt vervolgens weer de Heilige Communie uitgereikt, ook onder de nodige voorzorgsmaatregelen.

In de maand juni wordt gevierd met maximaal 30 aanwezigen excl. personeel en vanaf 1 juli met maximaal 100 mensen, wanneer dit ter plaatse mogelijk is.


Voorzorgsmaatregelen

Het zal anders zijn dan we gewend zijn. Bij de ontvangst wordt u gevraagd uw handen te ontsmetten en of u geen symptomen heeft van het coronavirus, u krijgt plaatsen toegewezen. Alles vindt plaats onder het regime van 1,5 meter kerk zijn.

Meezingen is niet toegestaan.

De collecte vindt plaats bij het verlaten van de kerk. Dat alles wordt gedaan om iedereen zo gezond mogelijk de kerkviering te laten bezoeken. Het zal voor iedereen wennen zijn.

Met al die voorzorgsmaatregelen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in alle rust het geloof weer in de kerk kan belijden en vieren.


Aanmelden
Om deel te kunnen nemen aan één of meer vieringen in de kerk van Ovezande in juni (za 6 juni 19.00 uur, za 13 juni 19.00 uur, zo 21 juni 9.30 en zo 28 juni 9.30 uur) is vooraf aanmelden nodig.

Dit kan tot donderdag 4 juni 12.00 uur door een e-mail te sturen naar rk.ovezande@zeelandnet.nl of via een briefje in de brievenbus van de pastorie.

Mensen uit hetzelfde huishouden mogen zich tegelijkertijd aanmelden, verschillende huishoudens moeten apart aanmelden. De aanmelding wordt pas definitief een reservering als men daarvan bericht terug heeft ontvangen.

In de Pater Damiaanparochie vinden in juni naast in Ovezande ook vieringen plaats in de parochiekerken van Heinkenszand, Goes, Zierikzee en Haamstede. In ‘s-Heerenhoek zijn de vieringen in juni enkel digitaal te volgen. [l]