De Zeeuwse skeelerjeugd in actie. FOTO ANNE-MARIE MOL
De Zeeuwse skeelerjeugd in actie. FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

Kom meetrainen met Schaats- en Skeelerclub de Poel

GOES - Heb jij de afgelopen tijd ook lekker geskeelerd? Of heb je veel skeeleraars voorbij zien komen en gedacht: “dat zou ik ook willen”? Vanaf deze week zijn de trainingen van Schaats- en SkeelerClub de Poel weer gestart. Elke maandag- en woensdagavond trainen wij van 18:50 tot 20:00/20:30 uur op de skeelerbaan aan de John Lennonlaan in Goes-Zuid. En op donderdagavond trainen we op sportschoenen core-stability achter het Omnium. Bij ons trainen leden van 6+ tot 70+, beginners en gevorderden.


Skeeleren is een intensieve cardio-training waarbij je 600 calorieën per uur verbrand. Je gebruikt je buik-, bil- en beenspieren en traint je hele lichaam. Skeeleren maakt dat je een betere balans krijgt en maakt je hoofd leeg. Omdat skeeleren een low-impact sport is, is het beter voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Skeeleren kun je met het hele gezin samen doen; bij ons trainen (groot-)ouders en (klein-)kinderen tegelijk op dezelfde baan en dezelfde tijden. Skeeleren is lekker buiten sporten, gezellig en hartstikke gezond. Maar bovenal: skeeleren is gewoon hartstikke leuk!

Momenteel hebben we redelijk wat nieuwe leden van basisschool-leeftijd maar ook oudere jeugd en beginnende volwassenen. Een helm, pols- en kniebeschermers zijn verplicht. Die hoef je echter nog niet meteen aan te schaffen want zowel skeelers als helmen en beschermers mag je van ons lenen voor de proef-trainingen. Je kunt skeelers het beste via de club kopen zodat je zeker weet dat je goed materiaal hebt dat fijn zit.


Informatie

Wil jij ook een keertje met ons meedoen om te zien of skeeleren ook jouw sport wordt? Je mag 3x gratis met ons meedoen. Vanwege COVID-19 moet je vooraf even aanmelden op sscdepoel@hotmail.com.[l]