Hardlopers kunnen deze zomer meedoen aan een circuit. FOTO SHUTTERSTOCK
Hardlopers kunnen deze zomer meedoen aan een circuit. FOTO SHUTTERSTOCK Foto:

Bijzonder zomercircuit voor Zeeuwse hardlopers

GOES - Hardlopers uit Zeeland kunnen vanaf 17 juni meedoen aan het Koole Sport Zomercircuit. Het is een reeks van zes virtuele wedstrijden over verschillende afstanden, waarvan een klassement wordt gemaakt.

De lopers kiezen voor elke afstand zelf hun traject en het tijdstip om te lopen, maar het resultaat moet wel voor de sluitingsdatum worden aangemeld. De eerste week is de afstand een Engelse mijl of 1609 meter. Het resultaat moet voor 24 juni 18.00 uur binnen zijn. Aanmelden kan via www.runyourownrace.nl. Tussen 1 en 8 juli staat de drie kilometer op het programma. Dit gaat zo door tot begin september met steeds een week pauze tussen de afstanden. Voor het klassement tellen vijf van de zes wedstrijden mee en de winnaar, zowel bij de vrouwen als mannen, krijgt een waardebon.

Alle deelnemers met minstens drie deelnames krijgen een herinnering. Bovendien is er in het weekend van 1 en 2 augustus een wedstrijd over 15 kilometer op dezelfde manier. Deze telt niet mee voor het Zomercircuit, maar de winnaars worden ook hier beloond met een waardebon.[n]