Angelo Schrijver. FOTO LANDLUST
Angelo Schrijver. FOTO LANDLUST Foto: Landlust

NIEUWDORP - Je zou denken dat het grote restaurant en partycentrum Landlust in Nieuwdorp baat heeft bij de versoepelingen, maar volgens Angelo Schrijver is het niet zo simpel.

Het maximum van dertig gasten is verdwenen. Er is zelfs geen bovengrens meer, maar er zijn nog genoeg beperkingen. “We zitten vast aan de anderhalve meter. We kunnen ook dan 100 of 200 man kwijt, maar hebben daar we weinig aan. Als volwassene mag je straks met vier man in de auto zitten, een potje kickboksen en zelfs naar een sekswerker toe, maar op een feestje moet je op anderhalve meter afstand van elkaar zitten en mag niet worden gedanst. Ik was vorige week even in Rotterdam. Je kon daar over de koppen lopen op de terrassen. Leg mij maar uit hoe het nu zit.”


Tienen

Schrijver zegt dat mensen geen feestje willen geven als het op anderhalve meter moet. “Je boekt een feest of buffet met je familie. Als je met zijn tienen bent, moet je soms aan drie tafeltjes zitten. Het kan, maar het is niet gezellig. Dan stel je het liever uit. Dat zien wij gebeuren. En of van uitstel afstel komt, weten wij niet.”


Richtlijn

Volgens de horecaman is het loslaten van de afstandsregel de enige oplossing voor de horeca. “Laat het een richtlijn zijn. Dit houd je niet vol. Laat bij een feestje iedereen zelf bepalen of ze erbij willen zijn zonder anderhalve meter afstand en controleer alles en iedereen goed vooraf. Dan is de kans op besmetting nihil, volgens mij. Het zou het makkelijker maken voor de consument. En voor ons. Ik weet echter niet of het kabinet dat wil. Ik zie het best somber in."[n]