Anthoni Fierloos met het boek van Charlotte Dematons. FOTO PAARD VAN TROJE
Anthoni Fierloos met het boek van Charlotte Dematons. FOTO PAARD VAN TROJE Foto: Paard van Troje

'Dit staat garant voor eindeloos zoekplezier'

GOES - Tijdens de eerste weken van de coronacrisis hebben Anthoni Fierloos en zijn personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin leestips gegeven. Met de zomervakantie op komst blijven zij dat nog even doen. Dit keer is het de beurt aan Fierloos zelf.

VAN ONZE REDACTIE


De eigenaar van de twee boekenzaken in de binnenstad van Goes tipt deze keer ‘Alfabet’ van Charlotte Dematons. “We kennen Charlotte van haar prachtige prentenboeken, zoals ‘Nederland’, een zoekboek met prenten van de provincies met daarin kinderliedjes verwerkt", zegt hij enthousiast.


Bijzonder

Volgens hem gebeurde daar iets aparts mee. "Voor mij als boekhandelaar was de verschijning hiervan een bijzonder moment. Voor het eerst zag ik een prentenboek over de toonbank gaan dat voor zeventig procent door en voor volwassenen werd gekocht. Iets wat volgens mij nog nooit was gebeurd. Nu komt Charlotte Dematons met iets nieuws. Wat een feest! Charlotte evenaart haar bekendste boek. Jong en oud kan genieten van dit prentenboek zonder woorden. Iedere letter is te vinden op twee pagina's van het boek. Met zelfs de y van yeti en yahtzee. En Julius Caesar en een jachtluipaard met juwelen in een Jeep bij de J. Ook de letters zelf zijn in het boek te vinden. Het staat garant voor eindeloos zoekplezier. Dit is de ultieme thuisleestip of liever gezegd: thuiskijktip.”

'Alfabet' van Charlotte Dematons is te koop bij Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. Zie voor meer informatie www.paardvantroje.nl.[n]