De Stoomtrein Goes-Borsele gaat vanaf zondag weer rijden.
De Stoomtrein Goes-Borsele gaat vanaf zondag weer rijden. Foto: SGB

Stoomtrein gaat vanaf zondag weer rijden

GOES - De Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) rijdt vanaf zondag 5 juli weer. Het seizoen begint met een uitstel van drie maanden. De coronacrisis zette een streep door de oorspronkelijke opening van 5 april.


VAN ONZE REDACTIE


Om te voldoen aan de anderhalvemeterregel heeft de SGB gebruik gemaakt van een specifieke eigenschap van de antieke treinen. Deze zijn verdeeld in afgescheiden coupés en compartimenten. In plaats van losse kaartjes te verkopen, verhuurt de SGB voorlopig privécoupés die exclusief gebruikt mogen worden door leden van één gezin of huishouden. Zo zit elk gezin veilig afgescheiden van de andere reizigers.


Ticketsysteem

Net als bij andere musea is vooraf reserveren verplicht. Daarvoor heeft de SGB een e-ticketsysteem geplaatst op www.destoomtrein.nl. "Ook voor de klant is reserveren prettig, want de nieuwe opzet leidt ertoe dat de capaciteit van de trein flink afneemt", zegt de SGB. "De kans op een plaatsje wordt dus ook flink minder. Reserveren biedt de zekerheid om niet voor niets te komen."

Musea mochten officieel al op 1 juni de deuren openen, maar dat was voor de stoomtrein niet haalbaar. Het technisch onderhoud had door de crisis vertraging opgelopen.


Ouderen

Bij de SGB werken veel oudere vrijwilligers, met name in de werkplaats. Daarom werd het vrijwilligerswerk door het bestuur van de stichting meteen platgelegd in maart. De onderhoudswerkzaamheden moesten daarom worden ingehaald.

Meer informatie is te vinden op www.stoomtrein.nl.[n]