Afbeelding
Foto: Christina Wassink

GOES - Na Sri Lanka, Vietnam, Zuid-Afrika en vele andere verre oorden zou Bennie Krajenbrink uit Goes deze maand naar Kenia en Tanzania gaan waar hij ‘the big five’ in het wild wilde fotograferen.

Helaas. Het coronavirus gooide ook voor hem roet in het eten. Fotograferen zit in het bloed van Bennie Krajenbrink. Naast zijn baan bij Sabic in Bergen op Zoom maakt hij vrijwel elke week foto’s voor deze krant. Bovendien gaat hij één of twee keer per jaar mee op fotoreizen. “Vorig jaar ben ik in Zuid-Afrika geweest, in het Krugerpark. Dat was schitterend, maar mensen die ook mee waren, zeiden dat Kenia nog mooier was.”

Krajenbrink boekte bij terugkomst een reis voor vijftien dagen, naar Kenia en Tanzania. Hij zou volgende week naar Nairobi vliegen.


Brochure

De brochure beloofde veel goeds. Krajenbrink en zijn medereizigers zouden ‘the big five’ voor hun lens krijgen, naar dorpjes van de Masai gaan, de migratie van zebra’s en gnoes én aanvallen van de roofdieren op deze beesten meemaken. “De KLM zei al vrij snel dat ze niet zou vliegen naar Kenia. Zover lopen lukt niet, dus ik heb me er maar bij neergelegd.”


Ibiza

Krajenbrink houdt het tegoed. Hij gaat volgend jaar rond dezelfde tijd naar het Afrikaanse land. “Met mijn dochter Dewi, die niet op vakantie ging omdat ze aan het sparen is voor haar bruiloft, ben ik aan het kijken of we nog een weekje naar Ibiza kunnen. Ik wil sowieso even weg”, zegt de Goesenaar. “Een paar dagen Drenthe is voor mij geen optie. Ik leef echt toe naar de zomer en wil dan wel wat zon zien.”[n]