Familie Van Campen.
Familie Van Campen. Foto: Bennie Krajenbrink

WOLPHAARTSDIJK - “Dichtbij huis, toch ver weg.” Zo omschrijft Desiree Koole haar zomervakantie met haar vriend Jack van Campen, ‘zijn’ twee pubers Jake en Britt en ‘hun’ Jessie van achttien maanden.

Het gezin dat later dit jaar nog wordt verrijkt met een jongen gaat een weekje naar een huis in de Belgische Ardennen. “Eigenlijk gaan we elke zomer met het vliegtuig op vakantie, vaak naar Spanje of Griekenland, maar deze zomer blijven we dichterbij. We wilden in Nederland op vakantie, maar ik geloof dat je momenteel het driedubbele van het normale bedrag betaalt. Toen zijn we naar de Ardennen gaan kijken. Dat scheelt zeker de helft en als er iets is, ben je ook binnen een paar uur thuis. We hebben een leuk huis met een waterpark in de buurt, dus wij vermaken ons wel”, zegt Jack van Campen.


Thuis

En dat is nodig. Als docente economie op een school in het Brabantse Steenbergen zit Desiree Koole sinds de de uitbraak van het coronavirus grotendeels thuis. Van Kampen is directeur van een scheepvaartbedrijf. “Ik werk ook veel vanuit huis", zegt hij. "Soms lijkt het alsof we sinds het begin van de coronacrisis de deur niet meer zijn uit geweest.”


Veerse Meer

Niet dat ze niet mooi wonen. Het gezin woont sinds een aantal maanden in Wolphaartsdijk, op een paar honderd meter van het Veerse Meer. “Zwemmen kun je natuurlijk ook daar doen, maar ik ken mezelf. Als ik thuis ben, ga ik klussen in huis. Het is pas nieuw en er is altijd wat te doen. En als je steeds bezig bent, krijg je het vakantiegevoel niet.”[n]