De politie doet grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de havens van Vlissingen.
De politie doet grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de havens van Vlissingen. Foto: Rijnhout Media

Groot onderzoek naar drugs in haven Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is vorige week woensdag begonnen met een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen.

Op ongeveer dertig locaties in en buiten Zeeland werden zoekingen gedaan door politie en justitie. Meer dan vierhonderd agenten waren betrokken bij de operatie, die Portunus heet. Er werden onder meer plekken in Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen doorzocht. Meerdere verdachten zijn aangehouden. Volgens de instanties komen er in Portunus meerdere zaken bij elkaar die allemaal in het kader staan van een onderzoek naar criminele organisaties die zich richten op de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en dat mogelijk maken.

Er zouden meerdere criminele samenwerkingsverbanden zijn. Er zijn bijvoorbeeld criminelen actief die de drugs uit de dekladingen halen en een andere groep treedt op als bemiddelaar om de cocaïne te kunnen invoeren. De laatste maanden zijn er meerdere grote drugsvangsten gedaan in de haven van Vlissingen. Zo werd eind april een recordpartij van 4500 kilo cocaïne ontdekt tussen bananen.[n]