John Jansen.
John Jansen. Foto: De Klussenier

'Ik bouw graag een
vertrouwensband op'

's-HEERENHOEK – Vanaf 1 juli heeft John Jansen zijn schilders- en afbouwbedrijf voortgezet onder de vlag van De Klussenier, die met zo'n 180 zelfstandige ondernemers, de grootste franchisegever van Nederland is in de bouw.

DOOR JESSICA ROVERS


John Jansen begon op 16-jarige leeftijd met werken. De afgelopen 35 jaar heeft veel ervaring opgedaan in de branche. Veelzijdigheid, betrouwbaarheid en vakmanschap staan bij hem hoog in het vaandel.


Markt

Een van de meest voornaamste redenen voor John om zich aan te sluiten bij De Klussenier was om zichzelf goed in de markt te zetten. “Na een kennismakingsgesprek op het hoofdkantoor van de Klussenier was er meteen een klik. Het geeft rust. Als Klussenier hoef ik de klanten straks niet meer uit te leggen dat ik sta voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Om je te kunnen aansluiten, moet je eerst een toelatingsexamen doen. Ook biedt de Klussenier allerlei cursussen en scholingsmogelijkheden aan. Ik krijg ondersteuning op verschillende gebieden, bijvoorbeeld bij online marketing en de bedrijfsvoering, zodat ik mij kan concentreren op waar ik goed in ben."

En ander voordeel is dat John zijn klanten een jaar garantie kan bieden op alle werkzaamheden. “Omdat het een landelijke organisatie is kunnen klanten bovendien inkoopvoordeel genieten. Er is sprake van een landelijke dekking en de opdrachten stromen binnen."


'Mijn werkgebied is uitgebreid'


Het werpt dus zijn vruchten af. Mijn werkgebied is uitgebreid en loopt nu van Middelburg tot aan Steenbergen. Ook werk ik in Zeeuws-Vlaanderen. Het is maar net waar de vraag is. Aanvragen komen via De Klussenier bij mij terecht. Het is dan aan mij of ik de klus aanneem of niet. Ik verwacht dat ik hier vooral in de toekomst, mocht er minder werk zijn in mijn eigen regio, profijt van kan gaan hebben. Er zijn altijd gebieden waar meer werk is dan mijn collega-ondernemers aankunnen."

Als het aan John ligt, noemt hij zichzelf geen specialist. “Dat komt omdat ik heel veelzijdig ben. Natuurlijk zijn er wel zaken waar ik veel ervaring mee heb, zoals complete renovaties en de verbouwing van badkamers, maar ook voor stucwerk, schilderwerk en timmerwerk kunnen mensen bij mij terecht."


Communicatie

Hij vindt het leveren van kwaliteit het belangrijkste in zijn werkzaamheden. "Net zoals heldere communicatie en persoonlijke aandacht. Ik denk heel erg graag met de klant mee en bespreek alle mogelijkheden", zegt hij enthousiast. "Ik heb ook veel vaste klanten, zoals Paree en Bouwbedrijf Fraanje, en bouw graag een vertrouwensband met mijn klanten op. Mijn doel is altijd om de wens van de klant te vertalen naar hetgeen wat ik uiteindelijk maak; ik vind het prachtig als ik mooi werk aflever en de klant tevreden is."[n]