De kruidenierszaak van Van 't Veer.
De kruidenierszaak van Van 't Veer. Foto: Gemeentearchief Goes

Een kruidenier in Goes

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Deze keer een foto van A.P. van ’t Veer, een kruidenierswinkel in Goes, vermoedelijk in de jaren ‘30 van de vorige eeuw in de Lange Vorststraat. Wie kan daar zekerheid over geven? In de deuropening staat de eigenaar van de winkel. Tijdens de jaren ‘40 was hij eigenaar van speelgoedfabriek Wibo aan de A.J. van der Goeskade in Goes. Wie heeft informatie over deze zakenman?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Hennie Hogesteger.

De vorige foto was de winkel van Huijsse in de Nieuwstraat in Goes. Gerard Hogesteger schrijft dat de kruidenierswinkel werd gedreven door de weduwe Huijsse met haar twee kinderen Jan en Mientje. Zo’n 65 jaar geleden werkte hij daar als 13-jarige drie uur per week tegen een loon van drie gulden en vijftig cent. Zoon Jan heeft later met zijn vrouw de winkel overgenomen, maar is er mee gestopt en conciërge op de Beatrixschool in Goes-Zuid geworden. Jan Goeree weet nog dat Jan in een bestelauto de boodschappen bezorgde.Hennie Hogesteger is om de hoek in de Cornelis Eversdijkstraat geboren. Ze waren klant bij Huijsse. De vaste klanten lieten de aankoopbedragen op een kaartje bijschrijven dat in een kaartenbak zat.[n]